Søte hjertekaker med sjokolade og bringebærkrem
Hjerteformede porsjonskaker med sjokolade og bringebærkrem er perfekt dessert til Valentins, eller når du bare vil spre litt ekstra kjærlighet til deg selv eller noen andre! Kaken kan også lages i springform dersom du ikke har hjerteformer.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 175 °C.
- 2Visp egg og sukker til eggedosis.
- 3Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl.
- 4Bland de resterende tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melk, avkjølt smør og eggedosis, og rør det sammen til en jevn kakerøre.
- 5Fordel røren i to smurte hjerteformer maks 2/3 fulle. Du kan også bruke en rund springform ca. 24–26 cm i diameter og skjære til et stort hjerte når kaken er stekt og avkjølt om du ønsker det.
- 6Stek kakene midt i ovnen i ca. 30–40 minutter. Test gjerne med en kakepinne mot slutten av steketiden. Når det ikke fester seg røre til pinnen er kaken ferdig stekt.
- 7Pisk kremfløten til luftig krem og bland inn bringebærsyltetøy. For litt ekstra farge kan du tilsette noen dråper rød konditorfarge.
- 8Når hjertekakene er avkjølt deler du dem i to langs ekvator. Smør bringebærkrem på bunnen og legg på lokket. Dryss over litt melis, riv over mørk sjokolade og pynt med røde bær.
- 1