Langpanne sjokoladekake med sjokolade- og vaniljekrem
Langpannekake er perfekt når du skal servere kake til mange. Denne varianten inneholder ikke egg, men kombinasjonen av kefir og natron gjør kaken utrolig saftig og smakfull.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- 2Smelt smøret og bland det med kakaopulveret.
- 3Ha kefirmelken i en stor bakebolle og bland sjokoladesmøret godt inn. Tilsett deretter natron og hvetemel, og pisk det godt til en glatt og klumpfri røre.
- 4Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en kakepinne eller trepinne forsiktig ned i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig.
- 5Lag sjokoladekrem: Finhakk kokesjokoladen. Smelt smøret i en kjele. Trekk kjelen av platen, ha i sjokoladen og la den smelte litt. Tilsett kakaopulveret og rør det sammen til en glatt masse. Ha melis og vaniljesukker i en bolle, tilsett sjokoladesmøret og melk, og pisk det til en luftig sjokoladekrem.
- 1