Flere måter å bruke blomkål på

Den metter godt, er enkel å smaksette og passer til utrolig mye.

Til tross for sin hvite farge er blomkålen langt fra kjedelig. Den hvite damen i grønnsaksavdelingen har kanskje fått et litt traust stempel, men det er det ingen grunn til. Blomkål kan både dampes, bakes, gratineres, stekes, moses og kokes. I tillegg er blomkålen en gode kilde til flere viktige vitaminer og mineraler.

Mange spiser kanskje blomkål først og fremst i blomkålsuppe, men det finnes et hav av andre muligheter. Har du for eksempel prøvd å kjøre rå blomkål i kjøkkenmaskinen sammen med urter og krydder? Det blir til deilig blokmåkris som kan brukes i for eksempel salater. 

Det er også mulig å bytte ut potetmosen med en deilig blomkålmos, varier hvilke krydder du bruker og prøv også å tilsette cheddar, finhakket rødløk og chilli for en skikkelig smakseksposjon. 

Vi har samlet sammen ni favorittoppskrifter med blomkål. Ta turen innom nærmeste Joker, der finner du alt du trenger til disse rettene. 

Relatert innhold

pølsegrateng med blomkål og bacon

En utsøkt kombinasjon, gratinert med deilig ost.

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål med et dryss sprøstekt bacon er en ordentlig tilbehørsklassiker fra 80-tallet. Passer overraskende godt som tilbehør til kjøttretter, og kanskje spesielt godt til pinnekjøtt. Nydelig!

Blomkålsalat

Her er sjansen til å prøve noe nytt. Ny fin blomkål i en sennepsdressing krydrer absolutt måltidet. Kan brukes til tapas eller småretter med spekemat.

Blomkålgrateng med skinke og ost

Gratengen passer både som hverdagsmiddag, til kveldskos eller klubbkveld.

Blomkål tempura

Lekkert som snacks ved siden av noe godt i glasset, eller som en enkel forrett.

Kremet blomkålsuppe med bacon og parmesan

Prøv en herlig blomkålsuppe med ekstra gode smaker. Husk brød til.