Blomkålsuppe med sprøstekt spekeskinke
Fløyelsmyk blomkålsuppe er deilig hverdagsmat – og toppet med sprø og salt spekeskinke blir det en fest!
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Grovhakk sjalottløken, og fres den i litt olje i en tykkbunnet kjele. Rens og skjær en hel blomkål i biter og ha i gryta. Ha over melk, fløte og grønnsaksbuljong, og gi suppen et oppkok. La småkoke til blomkålen er mør, ca. 15 minutter.
- 2Stek spekeskinken sprø i en varm panne. Tilsett litt olje dersom pannen blir for tørr. Legg til side. Del den halve blomkålen i fine buketter, og fres i pannen til blomkålen får en gyllen stekeskorpe.
- 3Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
- 4Server blomkålsuppe med blomkålbiter og sprø spekeskinke, og topp med litt hakket gressløk.
- 1