Tapasbord for sene kvelder

Tapas er perfekt å servere når du har mange gjester eller når du ønsker noe skikkelig godt. Lag forskjellige småretter og forsyn deg mange ganger.

20-40 min
Enkel
Tapasbord for sene kvelder

Slik gjør du

  1. Småpoteter med chipotleaioli

    1. 1
      Tilbered potetene som beskrevet på pakken. Ha potetene over i en passende serveringsskål og topp med chipotle aioli eller chili cheese-dip. Pynt med litt friske urter.
  2. Tapasfat med spekemat

    1. 1
      Dander spekematen på et stort fat eller på et skjærebrett.
    2. 2
      Server også aioli, oliven, ost og soltørket tomat i små skåler i og rundt fatet/skjærebrettet.
    3. 3
      Sprø grissini er også nydelig tilbehør på tapasfatet.
      Tips!

      Du kommer langt med nyheten Anti pasti fra Eldorado!

  3. Bakte tomater

    1. 1
      Fyll en ildfast form (eller bruk en liten aluminiumsform) med tomatene. Skrell og del hvitløken i skiver og ha de over i formen. Tilsett urter, dryss over salt og fyll på med olivenolje til det står olje godt opp på tomatene.
    2. 2
      Sett formen på grillen og la det stå til det bobler, tomatene har blitt myke og skinnet begynner å sprekke opp, cirka 10–15 minutter.
  4. Focaccia

    1. 1
      Bland sammen mel, vann, salt, sukker og gjær til en løs deig. La den heve i 40 minutter og hell den over i en godt smurt rund kakeform (22–24 cm). Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen.
    2. 2
      La den heve i 30 minutter til. Hell over olivenolje med en teskje og dryss salt over før du setter den i ovnen.
    3. 3
      Stek focacciaen i stekeovnen på 210 grader i 20 minutter.
      Tips!

      Mer tid i sola? Prøv Bakehusets ferdige Focaccia!