Tapasbord for sene kvelder
Tapas er perfekt å servere når du har mange gjester eller når du ønsker noe skikkelig godt. Lag forskjellige småretter og forsyn deg mange ganger.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
Småpoteter med chipotleaioli
- 1Tilbered potetene som beskrevet på pakken. Ha potetene over i en passende serveringsskål og topp med chipotle aioli eller chili cheese-dip. Pynt med litt friske urter.
- 1
Tapasfat med spekemat
- 1Dander spekematen på et stort fat eller på et skjærebrett.
- 2Server også aioli, oliven, ost og soltørket tomat i små skåler i og rundt fatet/skjærebrettet.
- 3Sprø grissini er også nydelig tilbehør på tapasfatet.Tips!
Du kommer langt med nyheten Anti pasti fra Eldorado!
- 1
Bakte tomater
- 1Fyll en ildfast form (eller bruk en liten aluminiumsform) med tomatene. Skrell og del hvitløken i skiver og ha de over i formen. Tilsett urter, dryss over salt og fyll på med olivenolje til det står olje godt opp på tomatene.
- 2Sett formen på grillen og la det stå til det bobler, tomatene har blitt myke og skinnet begynner å sprekke opp, cirka 10–15 minutter.
- 1
Focaccia
- 1Bland sammen mel, vann, salt, sukker og gjær til en løs deig. La den heve i 40 minutter og hell den over i en godt smurt rund kakeform (22–24 cm). Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen.
- 2La den heve i 30 minutter til. Hell over olivenolje med en teskje og dryss salt over før du setter den i ovnen.
- 3Stek focacciaen i stekeovnen på 210 grader i 20 minutter.Tips!
Mer tid i sola? Prøv Bakehusets ferdige Focaccia!
- 1