Spiselige gaver som varmer hjertet

Å gi spiselige julegaver er en fin måte å vise omtanke, og spre glede til venner, familie eller gode naboer på.

Lag herlige delikatesser som kokosmakroner dyppet i deilig sjokolade, fargerikt tyttebærsalt, hjemmelaget plommechutney, brente mandler eller myke karameller?

Slipp kreativiteten løs og pakk de smakfulle gavene pent inn i cellofan, søte bokser eller fine glass. Det blir satt pris på!

Gode råd for oppbevaring av julebaksten:

  1. En fin huskeregel er at småkaker som bakes i ovnen bør oppbevares i en luftett kakeboks, helst i metall. Da holder de seg opp imot en måned. Sett den gjerne i kjøkkenskapet.
  2. Smultbakst holder seg 3-4 dager i kjøkkenskapet i en luftett boks eller i en plastpose beregnet for matoppbevaring. Dersom du ønsker å oppbevare baksten lenger, kan den fint legges i fryseren. Baksten tiner fort på kjøkkenbenken eller på svak varme på rist i ovnen.
  3. Kaker som skal ha seig konsistens, er best å oppbevare i lukket metall- eller plastboks, eller i en glasskrukke i kjøkkenskapet. På den måten blir konsistensen best ivaretatt.
  4. Visste du at kakedeig kan fryses? Rull deigen til en pølse og legg plast rundt.Når du skal bake, skjærer du enkelt av biter og ruller de ut slik du ønsker. Kakedeig holder seg også fint i kjøleskapet. Legg den da i en luftett boks så kan den stå i flere uker. 

Relatert innhold

Berlinerkranser

En av de syv slagene til jul, altså en klassiker. Berlinerkranser er en fest for smaksløkene, samtidig som de gjør seg fint på bordet når man har gjester.

Brente mandler

Ingen jul uten en runde eller to med brente mandler.

Brune pinner (Kolapinner)

Brune pinner, kolapinner eller karamellkaker, kjært barn har mange navn. Smakfulle småkaker som er manges favoritt.

Havreflarn

Velsmakende kjeks som passer til de fleste anledninger.

Islandske kjeks

Nøtter og sjokolade er en lekker og fristende kombinasjon. Kos deg i julen med disse Island-inspirerte julekakene.

Kokosmakroner med sjokolade

Saftige kokosmakroner er en høyt elsket julekake. Dypp dem halvveis i sjokolade for ekstra glede. Ypperlig å gi bort som gave!

Krumkaker

Deilige krumkaker er ikke langt unna med denne oppskriften, bestående av kun fire ingredienser, som du antakeligvis allerede har i kjøkkenskapet.

Kryddersukker

Kryddersukker både lukter og smaker av jul. Bruk det på grøten, i desserter, eller gi kaffen eller kakaoen et hint av jul.

Marsipankonfekt med aprikos og hasselnøtter

Med hasselnøtter og aprikos får du en frisk og fruktig vri på marsipankonfekten.

Marsipankonfekt med svisker og valnøtter

Server prydelige konfektbiter laget av marsipan, svisker og valnøtter.

Myke fløtekarameller med vanilje og flaksalt

Det tar litt tid å koke karameller, men det er det verdt. Vær nøye med røringen mot slutten av koketiden, og la karamellene få avkjøle seg i romtemperatur for best resultat.

Myke sjokoladekjeks

Store, seige og myke sjokoladekjeks er et populært innslag på kakefatet, og de smaker aller best nylaget. Med samme deig kan du også lage små kjeks – hvis du heller vil det. Gå da litt ned på steketiden. Oppbevar kjeksene i luftette glass eller bokser slik at de holder seg myke.