Berlinerkranser
En av de syv slagene til jul, altså en klassiker. Berlinerkranser er en fest for smaksløkene, samtidig som de gjør seg fint på bordet når man har gjester.
60+ min
Middels
Tips!
Du kan i tillegg til perlesukker, drysse over finhakkede mandler før steking.
Slik gjør du
- 1Mos de kokte eggeplommene og bland dem med de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret og visp godt.
- 2Bland vekselsvis inn mel og romtemperert smør. La deigen stå kaldt et par timer før den trilles ut, gjerne over natten.
- 3Trill ut deigen til tynne pølser, del dem opp i ca. 10 cm lange biter og form til kranser. Legg kransene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 4Pensle berlinerkransene med eggehvite og dryss over perlesukker. Stek kakene midt i ovnen på 175–180 °C i ca. 10–12 minutter.
- 1