Pizza kommer opprinnelig fra Napoli i Italia med tynn bunn, men er blitt videreutviklet i USA med tykkere bunn og mer fyll, og har derfra spredt seg til store deler av verden. Pizzaen har også fått sin egen merkedag - Den internasjonale pizzadagen 9. februar.
Med hjemmelaget pizza på menyen kan alle få sin favorittsmak. Pizza er også en perfekt restemiddag der du bruker det du har av rester som f.eks. pålegg, grønnsaker eller middag. Lær å lage pizzadeig og få inspirasjon til topping med disse oppskriftene, men bruk gjerne det du har av rester som topping. Det kan varieres i det uendelige, og pizza kan lages til alle anledninger. Små pizzasnurrer egner seg også godt i matpakken. I tillegg har vi med ett par dessert-pizzaer.
Ingredienser til en pizzabunn (3 stk. porsjonspizza);
450 g hvetemel eller pizzamel
3 dl lunkent vann
1,5 dl olivenolje
25 g fersk gjær
litt salt
Resten av oppskriften finner du her.
Prøv deg frem og finn dine favoritter.