Du trenger kun 4 ingredienser som du stort sett har i kjøkkenskapet for å lage deg en hjemmelaget pizzabunn, og bruk det du har av rester som topping.
Pizza kommer opprinnelig fra Italia med tynn bunn, men er blitt videreutviklet i USA med tykkere bunn og mer fyll, og har derfra spredt seg til store deler av verden.
Med hjemmelaget pizza på menyen kan alle få sin favorittsmak. Pizza er også en perfekt restemiddag der du bruker det du har av rester som f.eks. pålegg, grønnsaker eller middag. Lær å lage pizzadeig og få inspirasjon til topping med disse oppskriftene. Det kan varieres i det uendelige, og pizza kan lages til alle anledninger. Små pizzasnurrer egner seg også godt i matpakken. I tillegg har vi med ett par dessert-pizzaer.
Ingredienser til en pizzabunn (porsjonspizza); 450 g hvetemel eller pizzamel 3 dl lunkent vann 1,5 dl olivenolje 25 g fersk gjær litt salt
Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt! Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.
Tomater og løk er en herlig kombinasjon. Og når tomatene er søte og smakfulle er det egentlig ikke så mye mer som trengs. Drypp over noen dråper god olivenolje, dryss over en klype flaksalt og topp det hele med grovhakket gressløk og basilikum. Helt enkelt og veldig godt!