Lag deg nystekt pizza!

Bilde av tre deilige sorter pizza
Pizzadagen feires 9. februar. Du trenger kun 4 ingredienser som du stort sett har i kjøkkenskapet for å lage deg en hjemmelaget pizzabunn.

Pizza kommer opprinnelig fra Napoli i Italia med tynn bunn, men er blitt videreutviklet i USA med tykkere bunn og mer fyll, og har derfra spredt seg til store deler av verden. Pizzaen har også fått sin egen merkedag - Den internasjonale pizzadagen 9. februar.

Med hjemmelaget pizza på menyen kan alle få sin favorittsmak. Pizza er også en perfekt restemiddag der du bruker det du har av rester som f.eks. pålegg, grønnsaker eller middag. Lær å lage pizzadeig og få inspirasjon til topping med disse oppskriftene, men bruk gjerne det du har av rester som topping. Det kan varieres i det uendelige, og pizza kan lages til alle anledninger. Små pizzasnurrer egner seg også godt i matpakken. I tillegg har vi med ett par dessert-pizzaer. 

Ingredienser til en pizzabunn (3 stk. porsjonspizza);
450 g hvetemel eller pizzamel
3 dl lunkent vann
1,5 dl olivenolje
25 g fersk gjær
litt salt

Resten av oppskriften finner du her.

Prøv deg frem og finn dine favoritter.

Relatert innhold

Hvit pizza med rød pesto og pepperoni

Hvit pizza er ekstra enkelt å lage, nettopp fordi sausen bare kan smøres rett på. Her har vi toppet pizzaen med rødløk, rød pesto, pepperoni og oliven – en skikkelig smaksbombe!

Hvit pizza med kylling

Prøv en litt annerledes pizza med hvit dressing som passer perfekt til kylling.

Hjemmelaget pizza med kjøttboller

Hjemmelaget pizza er alltid en klassiker på middagsbordet. Denne varianten har vi toppet med pepperonikjøttboller, finkuttet rødløk og paprika.

Pinsa med brie, honning og nøtter

Pinsa er et supert utgangspunkt for en rask middag. Denne varianten har vi toppet med brie, honning og nøtter. Perfekt å servere som forrett eller til tapasen!

Pizzasnurrer med skinke og ananas

Lag noen skikkelig gode pizzasnurrer med ferdig pizzabunn og god topping. Disse er supre å pakke med i matpakka!

Vegetarpizza med sopp og squash

Smakfull og god vegetarpizza tilbredt med Eldorado sin stenovnsbakte pizzabunn til både hverdag og fest!

Pizza med biff og løk

Kjapp pizza der du kan bruke ferdige pizzabunner eller lage pizzabunn fra pakke.

Pizza med marinerte biffstrimler

Pizza er perfekt når høsten inviterer til innekos! Prøv denne deilige varianten med marinert biff på tynn sprø bunn.

Pizza med pesto og salat

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? En lekker og fristende vegetarpizza.

Tre deilige sorter pizza

Pizza er alltid en suksess. Topp den med dine favoritter eller det du har i kjøleskapet.

Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt! Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Pizzasnurrer med kjøttdeig

Pizzasnurrer med kjøttdeig er super lunsj, turmat og til barnebursdag. Bak en stor porsjon, så får du noen du kan legge i fryseren.

Pinsa med rester av biff fajitas

Bruk restene av fajitasen til å lage en deilig pinsa! Det er ekstra godt å ha litt rømmedressing til.

Hvit pizza med pinnekjøtt

Italiensk og norsk tradisjon flettes sammen i denne spennende retten! Pizza med pinnekjøtt er en god idé om du har rester igjen fra julemiddagen.

Ribbepizza

Bruk opp restene av ribben eller ribbensteken og lag en spennende pizza!

Pizzaboller

Disse saftige bollene fylt med kjøttsaus og mozzarella er knallgode. Pizzaboller kan serveres til middag, men fungerer også perfekt som nistemat til turen!