Pizza med pesto og salat

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? En lekker og fristende vegetarpizza.

20-40 min
Enkel
Pizza med pesto og salat

Slik gjør du

  1. Salattopping:

    1. 1
      Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
    2. 2
      Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.
    3. 3
      Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.
    4. 4
      Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.
    5. 5
      Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.
    6. 6
      Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.