Italiensk pizza med spekeskinke og oliven
Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt! Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.
60+ min
Middels
Tips!
Hvetemel kan gjerne erstattes med pizzamel som er mer velegnet for å få pizzadeigen luftig og crispy.
Slik gjør du
- 1Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
- 2Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
- 3Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
- 4Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
- 5Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
- 6Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
- 7Stek pizzaen på 250°C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
- 8Dryss over rucculasalat før servering.
- 1