Flere måter å bruke blomkål på

Den metter godt, er enkel å smaksette og passer til utrolig mye.

Til tross for sin hvite farge er blomkålen langt fra kjedelig. Den hvite damen i grønnsaksavdelingen har kanskje fått et litt traust stempel, men det er det ingen grunn til. Blomkål kan både dampes, bakes, gratineres, stekes, moses, kokes eller spises rå. I tillegg er blomkålen en gode kilde til flere viktige vitaminer og mineraler.

Mange spiser kanskje blomkål først og fremst i blomkålsuppe, men det finnes et hav av andre muligheter. Har du for eksempel prøvd å kjøre rå blomkål i kjøkkenmaskinen sammen med urter og krydder? Det blir til deilig blomkålris som kan brukes i for eksempel salater. Bryt eller skjær blomkålen i mest mulig like store buketter før du tilbereder de på den måten du ønsker.

Det er også mulig å bytte ut potetmosen med en deilig blomkålmos, varier hvilke krydder du bruker og prøv også å tilsette cheddar, finhakket rødløk og chilli for en skikkelig smakseksposjon. 

Vi har samlet sammen flere favorittoppskrifter med blomkål. Ta turen innom nærmeste Joker, der finner du alt du trenger til disse rettene. 

Relatert innhold

Grillskiver med blomkålsalat

Disse ferdigmarinerte grillskivene er fulle av smak, og klare etter få minutter på grillen. Sammen med grillet mais, lun nektarinsalat med mozzarella og en frisk blomkålsalat ligger alt til rette for et hyggelig måltid i solen.

Stekt blomkål og brokkoli

Denne retten med stekt blomkål og brokkoli smaker godt alene, og egner seg utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk. Enkelt, sunt og smakfullt – spesielt med en håndfull parmesan over.

Pølsegrateng med blomkål og bacon

En utsøkt kombinasjon, gratinert med deilig ost. En rett som er fin hvis man også har igjen rester av pølser og grønnsaker.

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål med et dryss sprøstekt bacon er en ordentlig tilbehørsklassiker fra 80-tallet. Passer overraskende godt som tilbehør til kjøttretter, og kanskje spesielt godt til pinnekjøtt. Nydelig!

Medisterkaker med stuet blomkål og rosenkål

Medisterkaker får du kjøpt ferdig stekt i butikken og er en enkel og rask middag når tidsklemma strammer i førjulstiden. Da får familien en smak på julematen, samtidig som du får tid til både gaver og husvasken.

Blomkålsalat

Her er sjansen til å prøve noe nytt. Ny fin blomkål i en sennepsdressing krydrer absolutt måltidet. Kan brukes til tapas eller småretter med spekemat.

Verdens beste blomkålsuppe

Ingenting slår denne nydelige, hjemmelagde blomkålsuppen med deilige grønnsaker, kraft, fløte og sprøstekte baconterninger.

Blomkålgrateng med skinke og ost

Gratengen passer både som hverdagsmiddag, til kveldskos eller klubbkveld.

Blomkål tempura

Lekkert som snacks ved siden av noe godt i glasset, eller som en enkel forrett.

Kremet blomkålsuppe med bacon og parmesan

Prøv en herlig blomkålsuppe med ekstra gode smaker. Husk brød til.