Alle årets høytider og matmerkedager
Alle årets høytider og matmerkedager

Årets høytider og merkedager 2025

I løpet av året har vi mange høytider- og merkedager. Man lurer gjerne på når påsken er, eller faller årets Fårikåldag på en helg, eller når er epledagen? Vi gir deg mange av svarene her.
La smaksløkene danse!

La smaksløkene danse!

16. januar er det internasjonal sterk og krydret mat-dagen. Den rette dagen å oppleve en smakseksplosjon som får smaksløkene dine til å danse av glede.

Finn oppskrifter her
Vi feirer morsdag!

Vi feirer morsdag!

Søndag 9. februar er det morsdag, og her får du noen tips til hva du kan gjøre for å glede mor eller en annen som står deg nær, litt ekstra denne dagen!

Finn inspirasjon til morsdagskos her
Lag deg nystekt pizza!

Lag deg nystekt pizza!

Pizzadagen feires 9. februar. Du trenger kun 4 ingredienser som du stort sett har i kjøkkenskapet for å lage deg en hjemmelaget pizzabunn.

Med hjemmelaget pizza på menyen kan alle få sin favorittsmak.
Vi feirer Valentinsdagen

Vi feirer Valentinsdagen

Overrask noen du er glad i på kjærlighetens dag den 14. februar!

Få fire romantiske tips
Fastelavn på søndag

Fastelavn på søndag

Søndag 2. mars er det fastelavn og tid for fastelavnsboller og fastelavnsris!

Les mer om hvorfor vi feirer Fastelavn her
Vi vil ha pannekaker!

Vi vil ha pannekaker!

Det er pannekakedagen tirsdag 4. mars. Med pannekaker på bordet blir du raskt populær hos store og små.

Se våre beste oppskrifter på pannekaker her
Gode fiskeretter

Gode fiskeretter

Fisk er godt og sunt - året rundt! Vi feirer Fiskens dag 6. mars med mange gode fiskeretter på menyen.

Finn fiskeinspirasjon her
Vi feirer kvinnedagen!

Vi feirer kvinnedagen!

Vi feirer kvinnedagen 8. mars - møt noen av våre dyktige, kvinnelige ledere!

Les mer her
Inviter til vaffelfest

Inviter til vaffelfest

Vaffeldagen feires tirsdag 25. mars, men kos deg gjerne med vafler mandag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag eller søndag også.

Her får du tips til vafler med en vri!
Mange måter å bruke gulrot på!

Mange måter å bruke gulrot på!

Knasende sprø, knall oransje og søt i smaken. Det er kanskje ikke så rart at gulroten er en av de grønnsakene det spises mest av i Norge. Gulrotdagen er 4. april.

Finn inspirasjon og få tips her
Vi vil bidra til en bedre folkehelse!

Vi vil bidra til en bedre folkehelse!

Sunn og variert mat er viktig for helse og trivsel. Joker vil hjelpe deg på veien, med fokus på å spise litt mer av det som er bra, og litt mindre av det som ikke er like bra. Verdens helsedag er 7. april.

Les mer om hvordan her

Bak i vei!

Fristende kaker og bakst

Vi feiret kakedagen mandag 8. april! Men la deg inspirere av fristende oppskrifter på kaker og bakst hele året!

Alt til Påske

Alt til Påske

Påsken er en av de mest betydningsfulle høytidene i Norge og markerer starten på våren etter den lange vinteren. For mange nordmenn er påsken en tid for å tilbringe tid i naturen, spesielt på hytter og fjellstuer. Mange familier drar på påskefjellet for å nyte den siste snøen og solen før våren virkelig tar over. Alt i alt er påsken en tid for å feire vårens ankomst, tilbringe tid med familie og venner, og nyte god mat og drikke. God påske!

Klar for grillmat?

Klar for grillmat?

Årets første grilldag er lørdag 10. mai så har du ikke allerede tørket støvet av grillen vet du hva du har å gjøre.

Finn gode oppskrifter, tips og råd her
Tid for 17. mai-feiring

Tid for 17. mai-feiring

«17. mai er vi så glad i, moro vi har fra morgen til kveld»!

Få gode tips til feiringen her!
Vi feirer hamburgerdagen

Vi feirer hamburgerdagen

Fyr opp grillen - det er sommer! Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med deilig tilbehør blir aldri feil! Vi starter tidlig med å feire hamburgerdagen 28. mai.

La deg inspirere her!
Melk - en allsidig ingrediens fra frokost til dessert

Melk - en allsidig ingrediens fra frokost til dessert

Melk er mange nordmenns favorittdrikke til frokost, men inntas også til lunsj, middag og kvelds. Melkens merkedag er søndag 1. juni.

Oppskrifter med melk
Fristende og fargerike fisk- og sjømatmiddager

Fristende og fargerike fisk- og sjømatmiddager

Sunn & fisk året rundt! Men Sjømatens merkedag feires lørdag 14. juni.

Hent inspirasjon til å sette mat fra havet på bordet her
Vi ønsker deg en rågod sushidag!

Vi ønsker deg en rågod sushidag!

I løpet av de siste tiårene har sushi gått fra å være en eksotisk delikatesse til å bli en global favoritt. Og 18. juni feirer verden denne retten gjennom den internasjonale sushidagen.

Bli rå på sushi
Vi feirer Sankthans med god mat

Vi feirer Sankthans med god mat

23. juni feirer vi Sankthansaften. Dette er dagen vi kan samle familie og venner rundt bordet og servere god mat og drikke.

Gode tips til Sankthans får du her
Server iskrem som dessert

Server iskrem som dessert

Det er alltid en anledning til å kose seg med deilig iskrem, og i tillegg er det Verdens iskremdag søndag 20. juli!

Sjekk ut våre fristende oppskrifter her!
Vannmelon = sommer

Vannmelon = sommer

Det er lite som slår en frisk og sprø vannmelon på en varm sommerdag. Vi feirer Den internasjonale vannmelonens dag søndag 3. august.

Her finner du digge oppskrifter med vannmelon
Unn deg noe grisegodt på den internasjonale bacondagen

Unn deg noe grisegodt på den internasjonale bacondagen

4. september rydder vi kalenderen for å gjøre plass til å markere den internasjonale bacondagen.

Se våre utvalgte baconoppskrifter
Deilige oppskrifter med sjokolade

Deilige oppskrifter med sjokolade

Nordmenn elsker sjokolade! Faktisk er vi blant landene som spiser mest målt pr. innbygger! Vi feirer sjokoladedagen 13. september.

La deg friste!
Fårikålens dag

Fårikålens dag

Torsdag 25. september feirer vi det vi gjerne kaller for Norges nasjonalrett; nemlig fårikålen! Inviter familie og venner til Fårikålens festdag.

Les mer her
Sesong for norske epler

Sesong for norske epler

Norske epler er i butikkene nå og vi feirer Den norske epledagen tirsdag 30. september. Vi gir deg mange, gode oppskriftstips. Prøv deg på en ny deilig eplerett!

Her finner du deilige oppskrifter og smarte epletips!
Vi blir aldri lut lei av å høre at det er sesongstart for lutefisk!

Vi blir aldri lut lei av å høre at det er sesongstart for lutefisk!

1. oktober er det sesongstart for en norsk kulinarisk tradisjon som er elsket av mange, men også «fryktet» av enkelte.

Lær mer om lutefisk her
Prøv noe nytt med kaffe

Prøv noe nytt med kaffe

Kaffe trenger ikke kun være svart og varm, den kan også bli til en kjølende drikk eller bidra i en lekker dessert. Kaffe har også fått sin egen merkedag 1. oktober.

Slik gir du kaffen en ny vri
Vegetarmat i vinden

Vegetarmat i vinden

Vegetarmat er i vinden om dagen, og stadig flere nordmenn kutter ut kjøtt til fordel for et grønnere kosthold. Hvorfor ikke begynne med å innføre en kjøttfri dag i uken? Verdens vegetardag feires onsdag 1. oktober.

Finn inspirasjon her
Nye vrier på poteten

Nye vrier på poteten

Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.

Få tips til nye måter å tilberede klassikeren
Våre beste taco-oppskrifter

Våre beste taco-oppskrifter

Spiser du taco hver uke, men blir litt lei av den samme varianten? Her får du tips til nye varianter. Taco feires lørdag 4. oktober.

Finn din nye tacofavoritt her!
Vi feirer verdens eggdag!

Vi feirer verdens eggdag!

Hvert år feires «Verdens eggdag» den andre fredagen i oktober. Egget har faktisk sin egen internasjonale organisasjon: The International Egg Commission!

Les tre fakta om egg du kanskje ikke visste
Verdens brøddag er verdt en smule feiring

Verdens brøddag er verdt en smule feiring

Brød spises på alle dager og i alle land. Men det er bare én dag som er verdens brøddag – og det er 16. oktober.

En smule inspirasjon får du her!
Nye nasjonale kostråd sier 5-8 om dagen!

Nye nasjonale kostråd sier 5-8 om dagen!

Tenk frukt, grønt og bær i alle regnbuens farger, så er du sikret dine næringsrike anbefalte "åtte om dagen"!

Klikk her for tips
Sett grøt på menyen

Sett grøt på menyen

23. oktober er «Grøtdagen» og det passer bra for vi elsker grøt! Lag grøt til frokost, middag eller kvelds denne uka.

Her får du mange gode grunner til hvorfor du bør spise grøt
Pasta - en storfavoritt!

Pasta - en storfavoritt!

Enkelt, smakfullt og med uendelige variasjoner når det kommer til tilbehør. Pastadagen feires 25. oktober.

Prøv deg på en av disse deilige pastarettene
Vi feirer Halloween!

Vi feirer Halloween!

Her finner du gode tips og oppskrifter du trenger til en vellykket Halloween-feiring.

Få skummelt god inspirasjon her
Ost passer ikke bare på brødskiva

Ost passer ikke bare på brødskiva

Dette er saken for deg som er glad i ost – både til frokost, lunsj og middag. Og da blir du kanskje ekstra glad på fredag 25.10 når vi feirer Ostens dag.

Finn inspirasjon til fristende retter med ost her
Farsdag på søndag

Farsdag på søndag

Gled en pappa på farsdagen! Hva med frokost på sengen, en hjemmelaget tegning eller et koselig kort?

Her får du tips til hvordan du kan lage en fin farsdag på søndag
Thanksgiving er mer enn et godt måltid

Thanksgiving er mer enn et godt måltid

27. november er det Thanksgiving – eller høsttakkefest som vi sier her til lands.

Sjekk kalkunoppskrifter her
Deilige lussekatter

Deilige lussekatter

Den 13. desember er det Luciadagen – kos deg med nybakte lussekatter!

Her finner du en enkel oppskrift
Julen - fra forberedelser til festmåltid

Julen - fra forberedelser til festmåltid

Nå begynner en av de mest kjære og inderlige tradisjonene å utfolde seg – den norske julen. Her har vi samlet alt du trenger av julemat, julebakst, juledesserter, julegrøt og spiselige julegaver. Vi har også tips til hvordan du bruker opp julematrestene, samt en nyttig handleguide.

Julen - en viktig høytid