Prøv noe nytt med kaffe

Affogato
Kaffe trenger ikke kun være svart og varm, den kan også bli til en kjølende drikk eller bidra i en lekker dessert.

Er du en av dem som trenger en kopp kaffe for å føle at dagen har startet? Du er på ingen måte alene, nordmenn er et av verdens mest kaffeglade folk. 

For mange er det er lite som slår en gloheit kopp med nytraktet, svart kaffe, men noen ganger har man kanskje lyst til å gjøre kaffekoppen til en dessert, eller en kjølende leskedrikk. 

Selv om det er vinter kan det være deilig å nyte kaffetrenden cold brew, eller kaldbrygget kaffe. Du trenger kun vann, kaffe og en presskanne. Bruk for eksempel 80 g Evergood Classic og 8 dl vann. Hell vannet over kaffen i en presskanne og la det stå under lokk i kjøleskapet i 12-18 timer. Press deretter stempelet ned og server kaffen iskald med isbiter. 

Ønsker du en litt søtere variant har vi samlet sammen noen av våre beste oppskrifter med kaffe – her er det noe for enhver smak, enten du liker kaffesmaken i flytende eller fast form. 

Relatert innhold

Kaffeis

Is og kaffe er en perfekt match, ikke sant?

Karamell-iskaffe

Iskaffe med karamellsaus passer fint som en søt avslutning på måltidet, eller som en deilig drikk når du rett og slett bare har lyst på noe godt.

Affogato

Kaffe og is er en god kombinasjon. Denne desserten kommer fra Italia, der affogato betyr "druknet", og det er nettopp det iskremen gjør i denne drikken/desserten.

Fløyelsdrikk med kaffe

Hva med en smoothie med kaffesmak, forfriskende oppkvikker når du trenger litt påfyll.

Iskaffe klin kokos

Prøv denne iskaffen med eksotisk smak av kokos og kanel! En spennende avveksling til den vanlige svarte kaffen.

Cappuccinokake

En kake for den kaffeglade!