Handle når du selv vil med selvbetjente butikker!

Delvis selvbetjente og døgnåpne butikker gjør at lokalbefolkning, naboer, hyttekunder og reisende kan handle når det passer best. Det er en av mange fordeler ved delvis selvbetjente butikker.

Joker har nå 19 delvis selvbetjente butikker rundt om i landet, og flere kommer.
Dette er innovasjon som opprettholder levende lokalsamfunn.

Ved at kundene kan handle når det passer bedre for dem blir det enklere å bruke nærbutikken til daglig. Med delvis selvbetjente butikker kan du handle utover ordinær åpningstid.

Kjøpmann Lars Tveiten i Joker Tuddal er en av våre siste butikker som har tatt i bruk selvbetjeningsutstyr. Etter mange år i de samme trange lokalene hvor det har vært butikk i 111 år med tungvinn logistikk og mye slit, bestemte han seg for å bygge helt nytt. Den splitter nye butikken sto ferdig 9. februar 2022. Salgsarealet er usedvanlig lyst og oversiktlig og er på nesten 300 kvadratmeter.

Men noe av det viktigste kjøpmannen gjorde var å installere for delvis selvbetjent butikk. Nå kan hyttekundene og andre kunder handle 365 dager i året hele døgnet. Nå trenger ikke kundene å haste til butikken for å være sikre på å rekke og handle innen åpningstiden. Fastboende kan selv velge om de vil handle før eller etter jobb, på vei til eller fra fotballtrening, før eller etter skiruten. Og hyttefolket kan reise på hytta i trygg forvissning om at de rekker innom butikken.

Denne teknologien muliggjør at de ansatte i butikkene får frigjort tid til å forbedre handleopplevelsen for kundene. Mange små nærbutikker har ofte kun 1-2 personer på jobb og hvis en person må betjene kassa gjennom hele dagen kan det være vanskelig å få gjort alle de andre oppgavene. Med en selvbetjent løsning kan den ansatte heller bruke tiden på å fylle på varer, rydde, hjelpe kunder og jobbe med bestillinger.

Hvordan fungerer det?
Ved inngangspartiet til en delvis selvbetjent butikk vil du se at det er en kortautomat der du scanner bankkortet ditt, eller mobilen din, og slik låser du opp butikken (etter ordinær åpningstid).

Når du kommer inn i butikken handler du på vanlig måte, og avslutter handelen i den selvbetjente kassen. Her er det enkelt å få hjelp via kamera og høyttaler dersom du trenger bistand og det ikke er betjening tilstede i butikken. Du skanner alle varene dine og betaler og bruker deretter kvitteringen til å låse deg ut av butikken.

Delvis selvbetjent butikk betyr at det i butikkens ordinære åpningstid vil være ansatte tilstede i butikken, kommer du å handler i dette tidsrommet kan du med andre ord få fysisk hjelp i butikken. I den tiden butikken er åpen uten at ansatte er tilstede er butikken knyttet opp til en kontrollsentral som er tilgjengelig kontinuerlig og kan bistå ved behov.

Pr februar 2024, har vi følgende delvis selvbetjente Joker butikker;

Les mer om butikken ved å klikke deg videre på butikkens navn

Joker Atløy (6985 Atløy)

Joker Austafjord (7900 Rørøvik)

Joker Bogen ((7982 Bindalseidet)

Joker Bulandet (6987 Bulandet)

Joker Fogn (4164 Fogn)

Joker Hektnersletta (2008 Fjerdingby)

Joker Hesselbergsgate (3725 Skien)

Joker Hjelledalen (6798 Hjelledalen)

Joker Luster (6872 Luster)

Joker Nordagutu (3820 Nordagutu)

Joker Norefjell (3536 Noresund)

Joker Rennebu (7393 Rennebu)

Joker Sande (3070 Sande i Vestfold)

Joker Storjord (8275 Storjord i Tysfjord)

Joker Teisen (0664 Oslo)

Joker Tuddal (3697 Tuddal)

Joker Tunhovd (3544 Tunhovd)

Joker Vestsmøla (6570 Smøla)

Joker Visperud (1461 Lørenskog)

Joker Åna-Sira (4420 Åna-Sira)