Sesong for norske epler

bama.no
Norske epler er i butikkene nå og vi feirer Den norske epledagen tirsdag 30. september. Vi gir deg mange, gode oppskriftstips. Prøv deg på en ny deilig eplerett!

Epler er godt som mellommåltid, og passer ypperlig ikke bare som ingrediens i dessert, men også i andre matretter er den ofte brukt. De er dessuten proppfulle av fiber, antioksidanter og andre viktige næringsstoffer, så det er ingen grunn til å la være å hive innpå med epler i alle fargevariantene!

Her har vi samlet både gode tips og mange forslag til retter du kan lage som har eple som ingrediens.

Smarte epletips:

  • Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet.
  • Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye. Epledeler får du kjøpt ved de norske eplene i butikken.
  • Epledipp? Bruk vaniljeyoghurt og en god dose kanel.
  • Kutt opp et eple, strø på kanel og sukker og sett det i mikroen i 1 minutt.
  • Har du prøvd eplepannekaker? Bland eplebiter i pannekakerøra og stek.
  • Bakte epler smaker godt med nøtter, rosiner og litt vaniljesaus.
  • Salaten blir ekstra god når du blander litt eplebiter i den. Ha eplene i like før servering, så de ikke blir brune.
  • Det sies at råsaft fra eple som hudvann frisker opp og gir huden en fin glød.

Epler passer ekstra godt til både svinekjøtt, kylling og and, men også til fisk passer epler som tilbehør som f.eks. i en eplesalat.

Tipsene er hentet fra frukt.no 

Relatert innhold