Gammeldags eplepai

Med ferdige butterdeigplater kan det ikke bli enklere å lage en deilig eplepai av den gamle sorten.

40-60 min
Middels
Gammeldags eplepai

Slik gjør du

    1. 1
      La butterdeigplatene tine 15 minutter.
    2. 2
      Mens butterdeigen tiner, skreller du eplene. Skjær dem i tynne båter. Skjær bort kjernehuset fra hver båt.
    3. 3
      Legg eplebåtene etter hverandre i en firkantet form (ca. 18 x 18 cm), som ikke trenger å smøres. Strø på sukker, rosiner og kanel.
    4. 4
      Legg deigplatene litt innpå hverandre. Kjevl dem litt akkurat på skjøten, slik at platene fester seg til hverandre.
    5. 5
      Sett ovnen på 175 grader C.
    6. 6
      Legg deiglokket over eplene. La det hvile i 15 minutter, ellers kan lokket krympe i ovnen. Prikk godt med en gaffel.
    7. 7
      Stekes på andre rille nedenfra i ca. 30 minutter.
    8. 8
      Server paien med krem, vaniljesaus eller vaniljeis.