Gammeldags eplepai
Med ferdige butterdeigplater kan det ikke bli enklere å lage en deilig eplepai av den gamle sorten.
40-60 min
Middels
Slik gjør du
- 1La butterdeigplatene tine 15 minutter.
- 2Mens butterdeigen tiner, skreller du eplene. Skjær dem i tynne båter. Skjær bort kjernehuset fra hver båt.
- 3Legg eplebåtene etter hverandre i en firkantet form (ca. 18 x 18 cm), som ikke trenger å smøres. Strø på sukker, rosiner og kanel.
- 4Legg deigplatene litt innpå hverandre. Kjevl dem litt akkurat på skjøten, slik at platene fester seg til hverandre.
- 5Sett ovnen på 175 grader C.
- 6Legg deiglokket over eplene. La det hvile i 15 minutter, ellers kan lokket krympe i ovnen. Prikk godt med en gaffel.
- 7Stekes på andre rille nedenfra i ca. 30 minutter.
- 8Server paien med krem, vaniljesaus eller vaniljeis.
- 1