Mange måter å bruke gulrot på!

Gulrotdagen feires 4. april, det er en flott anledning til å hedre denne næringsrike grønnsaken!

Knasende sprø, knall oransje og søt i smaken. Det er kanskje ikke så rart at gulroten er en av de grønnsakene det spises mest av i Norge. Både store og små liker den lange, slanke roten og den gir et hav av muligheter når det kommer til bruksområder. 

Gulroten er like god rå som varmebehandlet. Revet gulrot til fiskekaker eller fiskegrateng er norsk tradisjonskost, men revet gulrot passer også godt i det asiatiske kjøkken, enten i salater eller i woker. Du kan også drikke gulrot, se oppskrift her.

Synes du kokt gulrot kan bli litt kjedelig, kan du prøve å lage bakte gulrøtter med honning eller hva med å blande gulroten inn i rotmosen, eller prøve deg på syltet gulrot?

I tillegg til å smake godt er gulroten bra for kroppen. Gulrot har et høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Gulrot har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Relatert innhold

Smoothie med gulrot, mango og appelsinjuice

Denne forfriskende smoothien med smak av gulrot og mango er stappfull av gode vitaminer og mineraler. Perfekt som mellommåltid eller en lett frokost.

Gulrotfritters

Lag sprø fritters med sesongens gulrøtter! Her har vi brukt ricotta, men du kan også bruke fetaost – da får du en litt syrligere smak. Server dem som tilbehør til hvit fisk eller kylling.

Gulrotvafler

Litt grovere vafler med gulrot og havregryn - de er mettende og perfekt å ha med på tur eller i matpakken. Topp de med det du måtte ønske av salt eller søtt pålegg!

Havregrøt med smak av gulrotkake

En klassisk havregrøt med en god kombinasjon av friskhet fra gulrot og sødme fra banan.

Ovnsbakte gulrøtter med hasselnøtter

Det skal ikke mye til for å gi ovnsbakte gulrøtter en ekstra piff. Pensle på litt honning og topp med hasselnøtter og vips, så har du en delikat og deilig siderett.

Gulrot- og potetgrateng

Dette er en deilig grateng med gulrøtter og poteter som du kan servere som tilbehør til både kjøtt og fisk eller som en liten vegetar kveldsrett alene.

Gulrotkake

Denne gulrotkaken er saftig, akkurat passe søt og en klassiker på kakebordet. Litt sunn er den vel også?

Fiskeburger med finrevet gulrot og hvitløksdressing

Fiskeburger smaker perfekt på travle hverdager. Med knasende grønnsaker, pommes frites og deilig dressing blir dette garantert en favoritt.

Potetmos med gulrot og appelsin

Dette er en mild - men smakfull potetmos med gulrot og appelsin som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.

Coleslaw med rødkål

Coleslaw er perfekt tilbehør til burgere og annen grillmat!

Vårruller med gulrotwok

En fargefest med spennende og spicy smaker. Garantert en populær rett hos hele familien.

Gulrotsuppe med appelsinjuice

En frisk og god suppe med smak av appelsinjuice. Denne suppen kan du servere både varm og kald!