Mange måter å bruke gulrot på!

Knasende sprø, knall oransje og søt i smaken. Det er kanskje ikke så rart at gulroten er en av de grønnsakene det spises mest av i Norge.

Både store og små liker den lange, slanke roten og den gir et hav av muligheter når det kommer til bruksområder. 

Gulroten er like god rå som varmebehandlet. Revet gulrot til fiskekaker eller fiskegrateng er norsk tradisjonskost, men revet gulrot passer også godt i det asiatiske kjøkken, enten i salater eller i woker. Du kan også drikke gulrot, se oppskrift her.

Synes du kokt gulrot kan bli litt kjedelig kan du prøve å lage en gulrotpuré eller hva med å blande gulroten inn i potetstappen? Her finner du oppskrift på sistnevnte

I tillegg til å smake godt er gulroten bra for kroppen. Gulrot har et høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Gulrot har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Relatert innhold

Havregrøt med smak av gulrotkake

En klassisk havregrøt med en god kombinasjon av friskhet fra gulrot og sødme fra banan.

Ovnsbakte gulrøtter med hasselnøtter

Det skal ikke mye til for å gi ovnsbakte gulrøtter en ekstra piff. Pensle på litt honning og topp med hasselnøtter og vips, så har du en delikat og deilig siderett.

Gulrot- og potetgrateng

Dette er en deilig grateng med gulrøtter og poteter som du kan servere som tilbehør til både kjøtt og fisk eller som en liten vegetar kveldsrett alene.

Gulrotkake

Denne gulrotkaken er saftig, akkurat passe søt og en klassiker på kakebordet. Litt sunn er den vel også?

Fiskeburger med finrevet gulrot og hvitløksdressing

Fiskeburger smaker perfekt på travle hverdager. Med knasende grønnsaker, pommes frites og deilig dressing blir dette garantert en favoritt.

Potetmos med gulrot og appelsin

Dette er en mild - men smakfull potetmos med gulrot og appelsin som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og raskt alternativ til kokte poteter.

Enkel grønnsakswok

En rask, enkel og sunn vegetar wok med masse smak. Her kan du bruke de grønnsakene du har for hånden.

Vårruller med gulrotwok

En fargefest med spennende og spicy smaker. Garantert en populær rett hos hele familien.

New Orleans coleslaw

Coleslaw er en deilig salat som kan spises som den er sammen med ferskt brød, eller serveres som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.

Kålrotstappe med potet og gulrot

Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak som passer til røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt bacon eller bayonneskinke.