Derfor bør du spise paprika

Visste du at paprika inneholder 3-4 ganger så mye C-vitamin som appelsiner?

All paprika begynner som grønn. Noen forblir grønne, mens andre skifter farge til rød, gul, orange, hvit eller mørk fiolett. Grønn paprika er som regel billigst, siden den tar kortest tid å dyrke fram.

Det stemmer det at rød paprika inneholder 3-4 ganger så mye C-vitamin som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye. Den sprø, gode og litt søte paprikaen kan spises både rå og varmebehandlet. Men for vitaminenes del er det best å spise frukten rå da noe av næringsinnholdet går tapt ved steking og koking.

Spis litt paprika hver dag!
C-vitamin lagres ikke i kroppen. Derfor trenger vi jevnlig tilførsel, helst hver dag. Vitamin C er en viktig nedkjemper av infeksjoner og betennelser. Et par rause paprikaringer på gulostskiva er altså ingen dum idé. Paprika er også godt i salater, gryteretter, stuinger og wok - og kan fylles med det du liker og gratineres i ovnen.

Både jernopptaket og fettforbrenningen henger sammen med et tilstrekkelig inntak av vitamin C. Det er viktig for kroppens bindevev og er en av flere antioksidanter som bidrar til å nøytralisere frie radikaler. Paprika inneholder også mye A-vitamin, som er viktig for syn, hud og slimhinner.

Oppbevaring
Paprika trives best i temperatur mellom 8-12 grader, og gjerne i plastpose eller plastboks.

Paprikaen kan brukes til mye mer enn bare på osteskiven! Her gir vi deg noen tips til hva du kan lage.

Kilde: NRK Puls

Relatert innhold