Fylt paprika med ris
Denne klassikeren kan få oss til å huske at kombinasjonen ris og kjøtt er supergodt. Fyllet lages som en gryterett og sørger for at alt holder seg saftig og godt. Spis med kniv og gaffel.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen på over- og undervarme 200 °C.
- 2Kok ris som anvist på pakken.
- 3Kok opp 1-2 dl vann i en liten gryte og tilsett buljongterninger. La buljongen koke på svak varme.
- 4Skyll og tørk paprikaene. Skjær av toppen.
- 5Finhakk hvitløk og løk og fres i en stekepanne med litt olje. Stek karbonadedeigen i pannen med løken når den er blitt blank.
- 6Tilsett finhakkete tomater, kokt grønnsaksbuljong, tomatpuré og oregano. Bland inn risen.
- 7Fyll paprikaene med blandingen. Sett paprikaene i en ildfast form og sett på «paprikalokket».
- 8Bak paprikaene midt i ovnen til de er blitt myke, ca. 10-15 minutter.
- 9Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i april.
- 1