Fylt paprika med ris

Denne klassikeren kan få oss til å huske at kombinasjonen ris og kjøtt er supergodt. Fyllet lages som en gryterett og sørger for at alt holder seg saftig og godt. Spis med kniv og gaffel.

20-40 min
Enkel
Fylt paprika med ris

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen på over- og undervarme 200 °C.
    2. 2
      Kok ris som anvist på pakken.
    3. 3
      Kok opp 1-2 dl vann i en liten gryte og tilsett buljongterninger. La buljongen koke på svak varme.
    4. 4
      Skyll og tørk paprikaene. Skjær av toppen.
    5. 5
      Finhakk hvitløk og løk og fres i en stekepanne med litt olje. Stek karbonadedeigen i pannen med løken når den er blitt blank.
    6. 6
      Tilsett finhakkete tomater, kokt grønnsaksbuljong, tomatpuré og oregano. Bland inn risen.
    7. 7
      Fyll paprikaene med blandingen. Sett paprikaene i en ildfast form og sett på «paprikalokket».
    8. 8
      Bak paprikaene midt i ovnen til de er blitt myke, ca. 10-15 minutter.
    9. 9
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i april.