Kald paprikasuppe
Denne herlige paprikasuppen er mild og god i smaken. Suppen passer både som forrett og som et mellommåltid. Server den gjerne i små glass, toppet med friske mynteblader og en dash tabascosaus.
60+ min
Middels
Tips!
Bruk gjerne gassbrenner eller grill når du skal svi skallet på paprikaen.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen 200 °C, overvarme. Stek paprikaene hele i ca. 40 minutter, til skinnet er brent/svidd. Snu på paprikaene et par ganger under stekingen. Avkjøl før du skreller dem, og fjerner stilk og frø.
- 2Finhakk rødløk og hvitløk. Stek det på middels varme i en stekepanne med olivenolje i ca. 4 minutter, og avkjøl.
- 3Kjør paprika, løk, hvitløk, agurk, koriander, hakkede tomater, tomatketchup og sitronsaft i en blender eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.
- 4Topp suppen med mynteblader og en dash tabascosaus, og server den med varme pitabrød til.
- 1