Kald paprikasuppe

Denne herlige paprikasuppen er mild og god i smaken. Suppen passer både som forrett og som et mellommåltid. Server den gjerne i små glass, toppet med friske mynteblader og en dash tabascosaus.

60+ min
Middels
Kald paprikasuppe
Tips!

Bruk gjerne gassbrenner eller grill når du skal svi skallet på paprikaen.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen 200 °C, overvarme. Stek paprikaene hele i ca. 40 minutter, til skinnet er brent/svidd. Snu på paprikaene et par ganger under stekingen. Avkjøl før du skreller dem, og fjerner stilk og frø.
    2. 2
      Finhakk rødløk og hvitløk. Stek det på middels varme i en stekepanne med olivenolje i ca. 4 minutter, og avkjøl.
    3. 3
      Kjør paprika, løk, hvitløk, agurk, koriander, hakkede tomater, tomatketchup og sitronsaft i en blender eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Topp suppen med mynteblader og en dash tabascosaus, og server den med varme pitabrød til.