Vi prioriterer norsk frukt, bær og grønnsaker

Når det er mulig å kjøpe norske sesongvarer, har NorgesGruppen, som Joker er en del av, alltid prioritert det. Det kan vi garantere at vi også vil gjøre i år.


I våre butikker skal norsk frukt og grønt ha høyeste prioritet gjennom hele året.

– Vi håper produsentene løser utfordringen med å få sådd, plantet og høstet som planlagt, og vil gjøre alt vi kan for at det skal bli et bedre salg enn noen gang for norsk frukt, bær, potet og grønnsaker i våre butikker, sier Hollevik.

Vi har en viktig rolle i den samfunnsdugnaden som nå pågår i hele Norge. I tillegg til å opprettholde matforsyningen i hele landet, er våre butikker også en viktig salgskanal for norske og lokale produkter.

Undersøkelser, salgstall og etterspørsel de siste årene viser at kundene ønsker seg, og velger, norske produkter i butikken hvis det finnes et alternativ. Det er sjelden et problem å selge ut norskprodusert, det være seg jordbær, poteter, gulrot eller epler.

Norsk sesongkalender
Vil du vite hva som er i sesong der du bor? I oversikten* kan du også bla fra måned til måned for lettere å få en oversikt over hvilke norske produkter som er i sesong f.eks. i juli eller august der du bor. I tillegg får du en oversikt over hvilke gårder som leverer produktene.

Oversikt* over norske bær og grønnsaker som er i sesong fordelt på landsdeler

*oversikten er levert av Bama storkjøkken