Vi prioriterer norsk frukt, bær og grønnsaker

Når det er mulig å kjøpe norske sesongvarer, har NorgesGruppen, som Joker er en del av, alltid prioritert det. Det kan vi garantere at vi også vil gjøre i år.

I våre butikker skal norsk frukt og grønt ha høyeste prioritet gjennom hele året.

– Vi håper produsentene løser utfordringen med å få sådd, plantet og høstet som planlagt, og vil gjøre alt vi kan for at det skal bli et bedre salg enn noen gang for norsk frukt, bær, potet og grønnsaker i våre butikker, sier Hollevik.

Vi har en viktig rolle i den samfunnsdugnaden som nå pågår i hele Norge. I tillegg til å opprettholde matforsyningen i hele landet, er våre butikker også en viktig salgskanal for norske og lokale produkter.

Undersøkelser, salgstall og etterspørsel de siste årene viser at kundene ønsker seg, og velger, norske produkter i butikken hvis det finnes et alternativ. Det er sjelden et problem å selge ut norskprodusert, det være seg jordbær, poteter, gulrot eller epler.

Norsk sesongkalender
Vil du vite hva som er i sesong der du bor? I oversikten* kan du også bla fra måned til måned for lettere å få en oversikt over hvilke norske produkter som er i sesong f.eks. i juli eller august der du bor. I tillegg får du en oversikt over hvilke gårder som leverer produktene.

Oversikt* over norske bær og grønnsaker som er i sesong fordelt på landsdeler

*oversikten er levert av Bama storkjøkken

Relatert innhold

Bakte gulrøtter med hummus

Bakte, søte gulrøtter serveres her med kremet hummus og knasende hasselnøtter. Et nydelig tilbehør til stekt kjøtt, vegetarretter eller som tilskudd på tapas-bordet.

Bakt hel blomkål

Bakt hel blomkål er godt til både lunsj, middag og kvelds. Den egner seg veldig godt alene, men også som tilbehør til det meste.

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat med mozzaralla er både enkel å lage samt utrolig god! Den kan spises alene eller som tilbehør til det meste. Bruker du gode råvarer så vil du kjenne det på smaken.

Frisk agurksalat med feta

Agurksalat med feta er et veldig deilig tilskudd til alle slags typer fisk, men den er også veldig god til svin.

Ovnsbakt løk

Ovnsbakt rød og gul løk er enkelt og godt tilbehør som passer ekstra godt til svin, lam og storfe. Den skarpe smaken av løk endres til en rund og søt smak, og konsistensen blir deilig og myk.

Bakte rotgrønnsaker med fetakrem

Server de bakte rotgrønnsakene med fetaostkremen som hovedrett med godt brød til, men de er ekstra gode som tilbehør til svin, lam og storfe.

Ovnsbakt brokkoli med pinjekjerner

Ovnsbakt brokkoli med pinjekjerner er rask å forberede, og passer veldig godt til det aller meste!

Råkostsalat i spisskål

Det er den perfekte høstsalaten som passer til det aller meste! Server den i friske blader av spisskål og topp med hakket bladpersille og valnøtter.

Stekte nypoteter med bacon

Stekte poteter med bacon er et tilbehør som både smaker godt og er enkel å lage. Det passer ekstra godt til kylling, svin og storfe.

Knuste nypoteter med parmesan

Disse potetene blir sprø utenpå og myke inni, og er et perfekt tilbehør til både kjøtt- og fiskemiddagen.