Den tradisjonsrike julemiddagen

Nordmenn er stort sett opptatt av å følge tradisjon når de velger hva som står på menyen på julaften.

Ribbe
Ribbe står på menyen på julaften for en stor del av Norges befolkning, ofte servert sammen med medisterkaker og julepølser. Av tilbehør kan ribbe serveres med for eksempel stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler og rørte tyttebær. Her finner du tipsene du trenger for å steke ribbe!

Pinnekjøtt
Pinnekjøtt blir stadig mer populært på middagsbordet til jul, også utenfor Vestlandet. Tilbehør kan være kålrotstappe, poteter og sjy fra dampeprosessen. Vossakorv er også et yndet tilbehør for et fullkomment pinnekjøttmåltid. Her finner du oppskrift på pinnekjøtt med vossakorv. 

Torsk, lutefisk, kalkun eller vilt
Andre valg til julemiddagen kan være torsk, lutefisk, kalkun eller vilt. Ønsker du en litt lettere middagsvariant, er fisk og kalkun et godt alternativ til den mer mektige ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Her er oppskrifter på juletorsk, lutefisk og kalkun. Noen synes derimot at viltkjøtt er den aller beste ingrediensen til jul - oppskrift på reinsdyrfilet finner du her.

Skinkesteken hører absolutt til julemiddag
For mange hører skinkestek til på middagsbrodet en av dagene før julaften. Den kan serveres med det klassiske tilbehøret som rødkål og poteter, eller den kan prøves med en ny vri - 
Skinken er grisens mest kjøttfulle del, og er magert kjøtt med gode muligheter for sprø svor. Dette er dermed mat som passer for de fleste.


Joker ønsker deg en riktig god julemiddag!