Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Tilberedt med kjærlighet er suksessen garantert.

40-60 min
Vanskelig
Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.
    2. 2
      Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
    3. 3
      Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
    4. 4
      Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt). 
    5. 5
      Grønnsaker:
      1. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
    6. 6
      Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
    7. 7
      Rens soppen og skjær den i store skiver.
    8. 8
      Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.
    9. 9
      Saus:
      1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
    10. 10
      Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.