Juleskinke med fløtepoteter

Det er ingen jul uten juleskinke! Den er enkel å tilberede, og smaker veldig godt – spesielt sammen med fløtepoteter.

20-40 min
Enkel
Juleskinke med fløtepoteter

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. 2
      Ta juleskinken ut av plasten og fjern nettet. Tørk skinken med litt kjøkkenpapir. Bland sammen klementinmarmelade og sennep. Gni skinken med blandingen og legg den over i ildfast form.
    3. 3
      Ha fløtepotetene over i en ildfast form og strø over revet ost. Sett juleskinken og fløtepotetene i ovnen og stek i ca. 20 minutter, til marinaden på skinken er lett karamellisert og osten på fløtepotetene er gyllen.
    4. 4
      Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesbønnene knapt møre i ca. 4 minutter. Hell av vannet og drypp over litt olivenolje.
    5. 5
      Server juleskinken med fløtepoteter, aspargesbønner, sennep og klementinbåter. Pynt med friske urter.
    6. 6
      Oppskrift på Klementinmarmelade.Oppskrift på [Klementinmarmelade](recipe:f0c58eef-60a9-468c-83cf-24c25824349b).
  1. Til servering:

    1. 1
      Oppskrift på Syltet rødløk.Oppskrift på [Syltet rødløk](recipe:c1887d39-3c13-4489-9fe1-aba782871512).