Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp

Helstekt kalkunbryst er en flott middag du kan lage til nyttårsmiddagen! Her har vi servert den med stekt sopp og aspargesbønner.

60+ min
Enkel
Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp

Slik gjør du

    1. 1
      Brun kalkunbrystet i en stekepanne med olje og smør til brystet har fått fin farge.
    2. 2
      Legg brystet over i en passende ildfast form, slå over stekefettet og legg på en ekstra klatt med smør. Stek kalkunen ved 150 grader i ca. 2 timer, eller til kjernetemperaturen er 65-68 grader. Pakk brystet løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 20 minutter. Skjær brystet løst fra benet ved å føre kniven langs med vingebenet. Skjær brystet i skiver ved servering.
    3. 3
      Rens aspargesbønnene, skrell og finsnitt sjalottløken, del soppen i jevne biter og rens granateplet. Fres sjalottløken myk og lett gyllen i en kasserolle med to spiseskjeer smør. Tilsett aspargesbønnene, en god skvett med vann og en raus klype salt. Kok/smørdamp aspargesbønnene i et par minutter til de er knapt møre, dryss til slutt over hakkede urter.
    4. 4
      Stek soppen mør og gyllen over høy varme i en blanding av smør og olje. Krydre med salt og pepper.
      Legg aspargesbønner og sopp over på et fat. Dryss over granateplekjerner og legg på kalkunbrystet – helt eller i skiver.
    5. 5
      Som ekstra tilbehør passer det godt med annapoteter og fløtesaus.