Vet du grunnen til at noen klementiner har stein i seg?
Førjulstid betyr klementiner i lange baner. Frukten som har en herlig balanse mellom det søte og syrlige er manges favoritt på denne tiden av året.
Frukten er lett å dele med en man er glad i og passer godt i matpakka på jobb, skole eller i tursekken. Den kan også brukes i deilige desserter, hva med å by på krydrede klementiner?
Vi har funnet frem til fem fakta om julefrukten, som du kanskje ikke visste fra før:
Klementiner er vanligvis steinfrie, men støter du på en klementin med steiner i tyder det på at treet den har vokst på har stått for nært et sitrontre og dermed blitt bestøvet av det.
Klementinen har fått navnet sitt etter mannen som oppdaget frukten rundt år 1900, pater Clement.
Man begynte å importere klementiner til Norge i 1963 og i dag importeres det rundt 27 000 tonn – det meste av dette rundt juletider.
Klemtiner har et høyt innhold av kostfiber og er derfor gunstig å spise for fordøyelsen.
Nordmenn spiser ca. 6 kilo klementiner hver i løpet av et år.
Dette er en enkel dessert der bare fantasien setter grenser. Bruk rester av det du måtte ha tilgjengelig av småkaker, frukt og is. Her har vi brukt knuste småkaker, klementiner og krokanis.