Ikke kast de brune bananene dine, de kan bli til så mye godt!
Her har vi listet opp noen forslag til hvordan du kan lage deilig mat av brune bananer slik at du ikke trenger å kaste dem.
Oppbevaring av bananer
Ikke oppbevar bananer sammen med annen frukt som epler, pærer, plommer, tomater og tropiske frukter som produserer etylen, da modnes bananene fortere. Et lite tips! Vikler du litt plastfilm rundt stilkene på bananene, reduserer du mengden etylen som frigis.
Bananene bør oppbevares kjølig, helst mellom 14 til 16 °C, kjøleskap blir for kaldt, da er det bedre å oppbevare de på kjøkkenbenken.
Bananer kan også fryses!
Husk også at hvis ingen av oppskriftene frister nå, eller du ikke har tid, så er det ikke noe problem å skrelle og kutte opp bananen og putte den i fryseren. Neste gang du blir fysen på en smoothie eller verdens enkleste is, har du fryste bananbiter du kan putte rett opp i blenderen.
Bananer er sunt!
Banan er ideell å spise før og etter fysisk aktivitet, da kroppen fort tar til seg næringen. Banan inneholder vitamin B6, folat, kalium og fiber. Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil bidrar vitamin B6 og folat til å redusere trøtthet og slitenhet og bidrar til et normalt immunforsvar. De samme næringsstoffene bidrar også til å opprettholde normal psykologisk funksjon.
Kilde: bama.no
La oss sammen redde mat!
I Joker har vi en ambisiøs målsetning om å redusere matkasting med 70 % innen 2025. Men dette er ikke et arbeid vi gjør alene. I FNs bærekraftsmål nr. 2 listes det opp hva du kan bidra med i arbeidet: