Karamellisert banan

Bruk gjerne en moden banan, men ikke for brun. Har du en liten airfryer er det lurt å velge en mindre banan slik at den får plass i kurven.

20 min
Enkel
Karamellisert banan
Tips!

Har du ikke airfryer kan du fint bake bananen i stekeovnen på 200 °C.

Slik gjør du

    1. 1
      Bland sammen kanel og brunt sukker i en liten skål.
    2. 2
      Del bananen på langs i to halvdeler med en stor, skarp kniv. Behold skallet på.
    3. 3
      Kle airfryer-kurven med bakepapir. Plasser bananen i kurven med snittflaten opp og dryss sukkerblandingen over.
    4. 4
      Stekes på 200 °C i 7–10 minutter til bananene er karamelliserte og begynner å slippe skallet. Sjekk etter 7 minutter, husk at varmen kan variere fra airfryer til airfryer.
    5. 5
      Server med en kule vaniljeis og hakkede pekannøtter.