Bananmuffins med crunchy topping
Disse grove bananmuffinsene er laget uten sukker, og er perfekt å spise til frokost med litt gresk yoghurt, eller som et sunnere alternativ på farten! Granolatoppingen gir de ekstra crunch og god nøttesmak. Bruk de nøttene og frøene du har for hånden.
20-40 min
Middels
Tips!
Jo mer modne bananer du bruker, jo søtere blir muffinsene. Du kan også tilsette litt brunt sukker for en enda søtere variant.
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 180 °C.
- 2Kjør havregryn i en blender eller foodprosessor til du får havremel.
- 3Skrell bananene og mos de med en gaffel.
- 4Ha havremel, bananer, kanel, kardemomme og egg i en bolle og rør sammen.
- 5Smelt 3 ss smør i en kasserolle. Ha 2 ss av smøret i røren og bland godt.
- 6Lag granola ved å grovhakke nøttene og frøene. Ha det over i kasserollen med det resterende smeltede smøret. Tilsett flytende honning og rør om.
- 7Fordel muffinsrøren i 6 store former. Topp med en spiseskje granolablanding.
- 8Stek muffinsene i ovnen i ca. 20–25 minutter.
- 1