Bananbrød
Bananbrød er enkelt å lage og smaker veldig godt. Har du brune bananer tilfører de ekstra sødme og gjør baksten saftig. Bananskivene gjøre seg ekstra godt hvis du i tillegg topper de med kremost, geitost eller syltetøy.
40-60 min
Enkel
Tips!
Har du brune bananer liggende på kjøkkenbenken? De er gull verdt under baking. Ikke bare tilfører bananene ekstra sødme, men de bidrar også til å gjøre baksten ekstra saftig. I tillegg unngår du matsvinn.
Slik gjør du
- 1Visp sammen egg og sukkeri en bolle. Skrell bananene og mos dem med en gaffel. Ha bananene i bollen og rør alt sammen.
- 2Smelt smør i en liten kjele, hell i melk, og ha deretter blandingen i bollen. Sikt mel, natron og bakepulver, og rør alt sammen til en jevn og fin røre. Hell røren i en bakepapirkledd brødform på ca. 1,5 liter.
- 3Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 45–50 minutter på 180 °C. Avkjøl bananbrødet på rist.
- 4Topp bananbrødet med kremost, geitost eller syltetøy.
- 1