Friterte bananer med vaniljeis og jordbær
Friterte bananer er en nydelig dessert som passer ekstra godt til helgekosen! Server med vaniljeis, friske jordbær og topp gjerne med honning.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren.
- 2Skrell bananene og del dem i fire like store biter.
- 3Varm oljen i en romslig kasserolle til ca. 180 grader. Har du ikke termometer kan du sjekke med en brødbit om oljen er varm nok, den skal bli pent gyllen i løpet av 45 sekunder.
- 4Dypp bananbitene i røren og friter fire-fem biter om gangen. Friter til bananene blir gyllenbrune.
- 5Løft bananene opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Gjenta prosessen med resten av bananene.
- 6Server friterte bananer med vaniljeis og ferske jordbær. Topp med honning om ønskelig.
- 1