Friterte bananer med vaniljeis og jordbær

Friterte bananer er en nydelig dessert som passer ekstra godt til helgekosen! Server med vaniljeis, friske jordbær og topp gjerne med honning.

20-40 min
Enkel
Friterte bananer med vaniljeis og jordbær

Slik gjør du

    1. 1
      Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren.
    2. 2
      Skrell bananene og del dem i fire like store biter.
    3. 3
      Varm oljen i en romslig kasserolle til ca. 180 grader. Har du ikke termometer kan du sjekke med en brødbit om oljen er varm nok, den skal bli pent gyllen i løpet av 45 sekunder.
    4. 4
      Dypp bananbitene i røren og friter fire-fem biter om gangen. Friter til bananene blir gyllenbrune.
    5. 5
      Løft bananene opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Gjenta prosessen med resten av bananene.
    6. 6
      Server friterte bananer med vaniljeis og ferske jordbær. Topp med honning om ønskelig.