Tips til turmat

Ut på tur, aldri sur!
Ut på tur, aldri sur!
Den gode naboen vil gi deg vinterhygge

Det er lettere å få med seg hele familien ut på tur hvis man kan friste med noe godt i sekken.

Å spise ute betyr for mange å spise inne – på restaurant. Men det som virkelig er å spise ute, er å gjøre det med naturen som arena. Alt som skal til er gode og varme klær, godt selskap, et lite bål – og noe godt i sekken som er enkelt å tilberede over bålet. Enten du pakker med deg pølser, en ferdig posesuppe, doble brødblingser i folie eller mer avanserte retter, lover vi deg en god spiseopplevelse. For nesten alt smaker godt ute i frisk luft. Og mangler du noe å legge på bålet, er du velkommen inn i varmen hos den gode naboen.

De kommende ukene er det mange som har vinterferie og tar turen til fjells. Enten du har ferie hjemme eller har reist bort – her gir vi deg noen tips til turmat som er enkelt å lage og skikkelig godt å finne frem fra sekken. 

Det kan også være lurt å ha med varm drikke på termos, hva med varm sjokolade eller varm solbærtoddy? Det gir ny giv til både små og store turgåere. 

Oppskrift varm solbærtoddy; fyll termosen med ønsket solbærsirup og ha i kokende vann. Juster solbærsirup i henhold til hvor sterk du ønsker den.

Vinterferien er også en fin tid for at hele familien kan samles på kjøkkenet og lage noe sammen.
Vil man unne seg noe ekstra til kveldskosen finner du inspirasjon her

Vi i Joker ønsker deg en riktig god tur, og skulle du ha glemt noe til tursekken, for eksempel en sjokoladebit, er det bare å ta turen til en av våre 470 butikker.

Relatert innhold

Kjøttboller på spyd med tzatziki

En herlig greskinspirert rett med kjøttboller og grønnsaker på spyd, servert med frisk tzatziki til! Retten kan tilberedes på grill, eller stekes i stekepanne hjemme.

Baconsurret kjøttpølse med speilegg

Pølser på grillen er godt, men hva med å prøve en ny variant av klassikeren? Surr bacon rundt pølsen, tre den på spyd, legg til litt ananas – og vips, så har du en snasen grillrett. Lag et speilegg til og server retten med potetsalat.

Pølsegulasj

Pølsegulasj er en deilig, varm gryterett bestående av pølse og næringsrike grønnsaker. Retten er perfekt å ha med på tur i termos.

Sprøbakt torsk i tortillalefse

Prøv deg på sprøbakt torsk i tortillalefse, toppet med frisk salat og hjemmelaget rømmedressing. Retten gjør seg godt på grillen, men kan også tilberedes hjemme.

Pølsehorn

Med en pølsetermos på lur, har du varmmat med på tur. Nesten som å ha med sin egen pølsebod i snippsekken. Eller du kan lage bål og surre medbragt deig rundt pølsene. Godt er det uansett.

Speltvafler

Vafler er noe man aldri blir lei av, men en liten vri på oppskriften kan av og til smake godt. I dag anbefaler vi denne laget med spelt.