Kjøttboller på spyd med tzatziki
En herlig greskinspirert rett med kjøttboller og grønnsaker på spyd, servert med frisk tzatziki til! Retten kan tilberedes på grill, eller stekes i stekepanne hjemme.
20-40 min
Enkel
Tips!
Grønnsakene kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker.
Husk å legge grillspyd av tre i vann ca. 30 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.
Slik gjør du
- 1Start med å lage tzatziki hjemme. Rasp hele agurken og bland i salt. La agurken stå i ca. 10 minutter slik at vannet trekker ut. Sil fra vannet. Bland agurken med yoghurt og presset hvitløk. Ha tzatzikien i en liten matboks, og sett den kaldt frem til du skal gå på tur.
- 2Kutt paprika og rødløk i ca. 2 cm store terninger. Tre kjøttboller og grønnsaker på spyd. Hvis du skal ha med deg maten på tur, er det enklest å gjøre spydene klar hjemme.
- 3Grill spydene på en varm grill til kjøttbollene er gjennomvarme og grønnsakene er gylne. Spydene kan også stekes i en middels varm stekepanne med litt rapsolje. Snu ofte. Stek til grønnsakene er gylne, og kjøttbollene er brun på alle sider.
- 4Server kjøttboller på spyd med tzatziki til.
- 1