Pølsehorn

Med en pølsetermos på lur, har du varmmat med på tur. Nesten som å ha med sin egen pølsebod i snippsekken. Eller du kan lage bål og surre medbragt deig rundt pølsene. Godt er det uansett.

60+ min
Middels
Pølsehorn

Slik gjør du

    1. 1
      Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel og salt til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
    2. 2
      Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.
    3. 3
      Fordel det ønskede fyllet på den brede enden (se forslag under) og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.
    4. 4
      Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø. Stek på 225 ˚C i 10-12 minutter.
    5. 5
      Forslag til fyll: Chilisaus, sennep, agurkmix, revet ost, hakket løk, hakket paprika, maiskorn.
      Pølsehorn er populært både i barneselskap, som vorspielmat, til lunsj eller i sekken på tur.