Våre beste rekeoppskrifter

Reker er en klassiker på sommeren, men det finnes mange måter å tilberede dem på.

For mange blir det ikke sommer uten reker, heldigvis trenger du ikke gå lenger enn til din lokale Joker-butikk for å finne det du trenger til et deilig rekemåltid.

Og visste du at du finner våre egne Joker reker fra Fiskemannen i din Joker-butikk? Joker sine egne reker er kokt, fryst og pakket ombord på reketråleren for å bevare kvaliteten. Mellomstore reker med skall. Det er mellom 80 og 100 reker per kilo. Og i hele juli får du disse rekene til kun 99,- pr. pakke (førpris 124,90).

Litt om tining av reker
Rekene bør tas ut av fryseren og legges i kjøleskapet dagen før du skal spise dem, så de rekker å tine i kjøleskapet over natten. Spre de gjerne utover så tiner de raskere. Har du plass til å tine dem på rist vil vannet dessuten renne av med én gang, og rekene trenger ikke å tørke. Sjekk rekene før servering, og dersom det er nødvendig, spre dem utover husholdningspapir.

Fikk du plutselig lyst på rekene allerede i dag? Legg dem utover på en stekeplate med bakepapir eller annet papir som ikke går i oppløsning så tiner de fort. De bør serveres med én gang de er tint. Du kan også tine rekene i en bolle under rennende, kaldt vann. Etter omtrent 20 minutter er de tint. Ikke la dem ligge lenger enn nødvendig.

Prøv noe annet enn klassikeren
Reker med loff, majones og sitron er klassikeren de fleste kjenner, men blir det mange rekemiddager i løpet av en sommer kan det være morsomt å variere litt. Rekene kan være hovedretten i seg selv, eller fungere som tilbehør. Hva med å prøve en  Skagenrøre på toast, reker i wok, eller kanskje en bread bowl med rekesalat?

Her har vi samlet våre beste rekeoppskrifter og håper at det kan inspirere deg ved kjøkkenbenken.

God sommer fra alle oss i Joker!

Relatert innhold

Rekesmørbrød med focaccia og aioli

Lag sommerens beste smørbrød med reker og hjemmelaget aioli. Topp med finhakket dill.

Bread bowl med rekesalat

Dette er en morsom vri på bread bowl, hvor vi har fylt en hel loff med rekesalat. Perfekt til rekelaget eller pikniken!

Fiskekaker med avokadokrem og reker

Gi fiskekakene et løft med fyldig avokadokrem og reker. En frisk og herlig rett perfekt på late sensommerdager.

Terteskjell med fiskepudding og reker i hvit saus

Denne retten har lange tradisjoner og vi ønsker å hente den frem igjen i all sin prakt, fylt med reker og fiskepudding i deilig hvit saus.

Skagenrøre på toast

Toast med avokado og rekerøre er en perfekt start på et større måltid, eller som et lite måltid i seg selv.

Rekeburger

Gi fiskeburgeren en ny vri med reker istedenfor fisk. I denne oppskriften finner du også en dressing som passer utmerket.

Reker med baguetter og sitronmajones

Lykke og fromme er reker med sitronmajones. Så lett og så godt!

Sommersmørbrød med reker

Ingenting smaker mer sommer enn reker med det riktige tilbehøret. Det er vanlig å beregne rundt 500 gram reker per person.

Pasta med reker og ostesaus

Du trenger bare reker, pasta, kremost og salat, så har du en smakfull middag på bordet. Denne oppskriften kan lett varieres ved å velge en annen kremost.

Hvitløksgratinerte reker

Reker i en saus av himmel og hvitløk, og et lunt teppe av smeltet ost. Da kan vinteren styre på ute med snø og vind hvis den vil.

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.

Reker på bruschetta med aioli

Smaker som et friskt havbad. Man risikerer at hele nabolaget kommer rekene om ryktet begynner å gå!

Reker med nudler og chilisaus

Reker passer også i varme retter. Prøv denne asiatiske oppskriften med reker, sukkererter, nudler, hvitløk og ingefær. Server retten varm, med en søt chilisaus.

Rekesmørbrød

Et deilig rekesmørbrød passer godt til frokost, lunsj eller på koldtbord, og er lett å lage.