Mange forbinder reker, loff og majones med smak av sommer. Men faktisk er ikke rekene på sitt beste da. Reker trives best i kaldt vann og er på sitt beste når de blir fanget mellom desember og mars.
Og visste du at du finner våre egne Joker reker fra Fiskemannen i din Joker-butikk?
Joker sine egne reker er kokt, fryst og pakket ombord på reketråleren for å bevare kvaliteten. Mellomstore reker med skall. Det er mellom 80 og 100 reker per kilo.
Tips! En god tommelfingerregel er å beregne ca. 500 g reker per person hvis reker er eneste rett.
Litt om tining av reker
Rekene bør tas ut av fryseren og legges i kjøleskapet dagen før du skal spise dem, så de rekker å tine i kjøleskapet over natten. Spre de gjerne utover så tiner de raskere. Har du plass til å tine dem på rist vil vannet dessuten renne av med én gang, og rekene trenger ikke å tørke. Sjekk rekene før servering, og dersom det er nødvendig, spre dem utover husholdningspapir.
Fikk du plutselig lyst på rekene allerede i dag? Legg dem utover på en stekeplate med bakepapir eller annet papir som ikke går i oppløsning så tiner de fort. De bør serveres med én gang de er tint. Du kan også tine rekene i en bolle under rennende, kaldt vann. Etter omtrent 20 minutter er de tint. Ikke la dem ligge lenger enn nødvendig.
Prøv noe annet enn klassikeren
Om sommeren er reker med loff, majones og sitron klassikeren de fleste kjenner. Men blir det mange rekemiddager i løpet av året kan det være morsomt å variere litt. Rekene kan være hovedretten i seg selv, eller fungere som tilbehør. Hva med å prøve en Skagenrøre på toast, reker i wok, eller kanskje en bread bowl med rekesalat?
Her har vi samlet våre beste rekeoppskrifter og håper at det kan inspirere deg ved kjøkkenbenken.