Våre beste rekeoppskrifter

Reker er en klassiker på sommeren, men det finnes mange måter å tilberede dem på.

For mange blir det ikke sommer uten reker, heldigvis trenger du ikke gå lenger enn til din lokale Joker-butikk for å finne det du trenger til et deilig rekemåltid. Og visste du at du finner våre egne Joker reker fra Fiskemannen i din Joker-butikk? Joker sine egne reker er kokt, fryst og pakket ombord på reketråleren. 

Litt om tining av reker
Rekene bør tas ut av fryseren og legges i kjøleskapet dagen før du skal spise dem, så de rekker å tine i kjøleskapet over natten. Spre de gjerne utover så tiner de raskere. Har du plass til å tine dem på rist vil vannet dessuten renne av med én gang, og rekene trenger ikke å tørke. Sjekk rekene før servering, og dersom det er nødvendig, spre dem utover husholdningspapir.

Fikk du plutselig lyst på rekene allerede i dag? Legg dem utover på en stekeplate med bakepapir eller annet papir som ikke går i oppløsning så tiner de fort. De bør serveres med én gang de er tint. Du kan også tine rekene i en bolle under rennende, kaldt vann. Etter omtrent 20 minutter er de tint. Ikke la dem ligge lenger enn nødvendig.

Prøv noe annet enn klassikeren
Reker med loff, majones og sitron er klassikeren de fleste kjenner, men blir det mange rekemiddager i løpet av en sommer kan det være morsomt å variere litt. Rekene kan være hovedretten i seg selv, eller fungere som tilbehør. Hva med å prøve en  Fiskesuppe fra Lofoten, spagetti med reker og fetaost, eller kanskje en enkel paella?

Her har vi samlet våre beste rekeoppskrifter og håper at det kan inspirere deg ved kjøkkenbenken.

God sommer fra alle oss i Joker!

Relatert innhold

Reker med baguetter og sitronmajones

Lykke og fromme er reker med sitronmajones. Så lett og så godt!

Reker på bruschetta med aioli

Smaker som et friskt havbad. Man risikerer at hele nabolaget kommer rekene om ryktet begynner å gå!

Avokado med reker

Dette er sein åttitallsmat på sitt aller beste. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av forretten, kan du ha en skje lakserogn eller kaviar oppå.

Rekeburger

Gi fiskeburgeren en ny vri med reker istedenfor fisk. I denne oppskriften finner du også en dressing som passer utmerket.

Pasta med reker og ostesaus

Du trenger bare reker, pasta, kremost og salat, så har du en smakfull middag på bordet. Denne oppskriften kan lett varieres ved å velge en annen kremost.

Reker med nudler og chilisaus

Reker passer også i varme retter. Prøv denne asiatiske oppskriften med reker, sukkererter, nudler, hvitløk og ingefær. Server retten varm, med en søt chilisaus.

Hvitløksgratinerte reker

Reker i en saus av himmel og hvitløk, og et lunt teppe av smeltet ost. Da kan vinteren styre på ute med snø og vind hvis den vil.

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.