Sommersmørbrød med reker

Ingenting smaker mer sommer enn reker med det riktige tilbehøret. Det er vanlig å beregne rundt 500 gram reker per person.

20 min
Enkel
Sommersmørbrød med reker
Tips!

Sett fram skåler til rekeskall, og små skåler med kaldt vann og sitronskiver til å skylle hendene i.

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær noen gode skiver med valmueloff.
    2. 2
      Smør på godt med guacamole, aioli eller tzatziki.
    3. 3
      Pill ønsket antall reker og legg dem på loffskiven. Topp med frisk dill og klem over noen dråper med sitron.
    4. 4
      Slik tiner du reker: Best er det om frosne reker tiner ca. ett døgn i kjøleskapet, men trenger du å få rekene tint på 1–2 timer legger du dem utover en avis i vanlig romtemperatur. Ikke la reken ligge i høyden, men legg dem flatt utover. Snu dem eventuelt rundt når de begynner å tine på oppsiden. Du kan også la rekene tine litt i kjøleskap og resten i romtemperatur. Legg reker i kjøleskapet før du går på jobb om morgenen, så er de halvtint ved middagstid. Jo mer spredt utover rekene ligger, jo raskere tiner de.
  1. Guacamole:

    1. 1
      Del avokadoene i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
    2. 2
      Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn limesaft.
    3. 3
      Rens chilien for frø, og finhakk chili og hvitløk. Rør det inn i den moste avokadoen sammen med finhakket rødløk, tomater skåret i små biter, koriander og en god klype salt.