Sommersmørbrød med reker
Ingenting smaker mer sommer enn reker med det riktige tilbehøret. Det er vanlig å beregne rundt 500 gram reker per person.
20 min
Enkel
Tips!
Sett fram skåler til rekeskall, og små skåler med kaldt vann og sitronskiver til å skylle hendene i.
Slik gjør du
- 1Skjær noen gode skiver med valmueloff.
- 2Smør på godt med guacamole, aioli eller tzatziki.
- 3Pill ønsket antall reker og legg dem på loffskiven. Topp med frisk dill og klem over noen dråper med sitron.
- 4Slik tiner du reker: Best er det om frosne reker tiner ca. ett døgn i kjøleskapet, men trenger du å få rekene tint på 1–2 timer legger du dem utover en avis i vanlig romtemperatur. Ikke la reken ligge i høyden, men legg dem flatt utover. Snu dem eventuelt rundt når de begynner å tine på oppsiden. Du kan også la rekene tine litt i kjøleskap og resten i romtemperatur. Legg reker i kjøleskapet før du går på jobb om morgenen, så er de halvtint ved middagstid. Jo mer spredt utover rekene ligger, jo raskere tiner de.
- 1
Guacamole:
- 1Del avokadoene i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
- 2Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn limesaft.
- 3Rens chilien for frø, og finhakk chili og hvitløk. Rør det inn i den moste avokadoen sammen med finhakket rødløk, tomater skåret i små biter, koriander og en god klype salt.
- 1