Bli en mester på matpakker

En god matpakke gjør skoledagen bedre.

Sommeren går mot slutten og det betyr at skoleåret går mot starten. Det er slutt på lange frokoster og fri leggetid, nå er det hverdagsrutiner som gjelder.

En viktig rutine er matpakka. Enten du smører den for deg selv eller for andre – vi vet alle hvor herlig det er å pakke opp en deilig matpakke når hungeren river i magen rundt lunsjtider. Dessverre vet vi også hvor kjedelig det kan være å spise tørt brød med svett pålegg. Derfor har vi funnet frem noen oppskrifter som kan hjelpe deg til å variere innholdet i matpakka. 

Sørg for at matpakken gir deg godt påfyll. Bruk grovt brød, varier pålegget og husk frukt og grønt! Det viktigste er ikke å ha den fjongeste matpakka, men den som gir best grunnlag for resten av dagen. 

Relatert innhold

Fiskeburger i matboksen

Med en deilig fiskeburger i matboksen blir lunsjen med en gang mer

Grove horn med ost og skinke

Skal du på tur de nærmeste dagene? Fylte grove horn passer godt i matpakken eller i tursekken.

Wraps med røkelaks

Som snadder, som forrett, som fingermat og matpakke. Snøfriskt og røkt i en eventyrlig kombo med spinat. Wraps med røkelaks smaker deilig i matboksen.

Lunsjsalat med byggryn

En salat som passer godt på i matpakken på jobb eller på tur. Pakk salat og dressing hver for seg, og du har en deilig frisk matpakke.

Eplemuffins i matpakka

Muffins er populære porsjonskaker for små og store, og er supre å pakke i sekken når en skal på tur. Disse eplemuffinsene har en stor andel havremel, som gir en ekstra god og rund smak.

Omelett i burgerbrød

Omelett er lettvint, raskt, næringsrikt og godt. Et supert lite måltid for deg som er på farten.

Gulrotrundstykker

Et spennende rundstykke som passer godt til turmatpakken.

Ost- og skinkehorn

Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at du kan fryse dem og ta dem opp etter behov.