Kyllingtaco med hjemmelagde hvetetortillas

Fredagstacoen blir ekstra spesiell om du lager egne hvetetortillas – det er faktisk enklere enn man skulle tro. Fyll dem med kylling, tomatsalsa, mangosalsa og en frisk avokado- og yoghurtkrem.

60+ min
Middels
Kyllingtaco med hjemmelagde hvetetortillas
Tips!

Se joker.no for oppskrifter på deilig tilbehør til taco

Slik gjør du

    1. 1
      Rens og del paprika og løk i jevne strimler. Stek grønnsakene myk og gylne over middels varme i en stekepanne med litt olje. Ta grønnsakene ut av pannen så lenge. Varm pannen og stek kyllingen over høy varme til ­strimlene blir gylne. Dryss over tacokrydderet, tilsett en skvett med vann og ha alle grønnsakene tilbake i pannen. Gi alt et skikkelig oppkok mens du blander det godt sammen. La det hele surre på svak varme i et par minutter.
    2. 2
      Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig sammen i 1 minutt til deigen har samlet seg. Øk hastigheten og arbeid deigen videre i 3 minutter til den er glatt og smidig. Del deigen i 16-20 like store emner og rull ut små boller. Legg bollene ved siden av hverandre i en brødpose, press ut luften, tett igjen posen, og la bollene hvile i minst 15 minutter.
    3. 3
      Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de ut til tynne leiver. Bruk litt olje under utbakingen hvis deigen klistrer seg litt fast i benken.
    4. 4
      Stek tortillaene i en varm og tørr stekepanne. Stek i ca. 40 sekunder på den ene siden før du snur lefsa og steker videre i 20 sekunder. Dekk de ferdigstekte tortillaene til med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
    5. 5
      Fyll tortillaene med grønnsaksblanding og kyllingen. Her serverer vi med hjemmelaget tomatsalsa, mangosalsa og avokado- og yoghurtkrem. Her har vi også strødd litt Feta-ost på toppen.