Enten du sverger til gjærbakst, muffins eller kaker - her er tips til påskebaksten.
Til jul har de fleste faste tradisjoner når det kommer til kakebakst, men påsken er litt mer åpen. En gjenganger er ingredienser som gulrot, appelsin, sitron og gul eggekrem, men egentlig er det kun fantasien som setter grenser for påskebaksten.
Finn frem forkler til hele familien og sett liten som stor i sving på kjøkkenet. Dette er en hyggelig aktivitet både for deg som må ha kakene klare før man ankommer påskefjellet og for deg som kanskje trenger å få påskedagene til å gå, hvis for eksempel været ikke ble helt som forventet...
I påsken er det jo lov med litt ekstra kos og vi har noen oppskrifter for deg som vil prøve noe nytt, hva med appelsinkaffe til kakene, eller litt salt appelsinpopcorn til kveldskosen? Men klassikerne har vi selvsagt også funnet frem. Lykke til med påskebaksten!
Har du noen gang laget søt hvetebakst med grøt? Ikke? Det er vel verdt et forsøk, for det er nemlig utrolig saftig, som disse bollene med Byggrynsgrøt, toppet med syrlig sitronglasur og granola.
Hva får du om du tar en pakke kjeks, kombinerer den med en boks nydelig iskrem og topper den med rennende karamellsaus og fugde? Den ultimate desserten!
Dette er en saftig ostekake, toppet med herlig appelsincurd. Server kaken i porsjonsglass eller som en hel kake. Curden kan også brukes på sjokolademousse.
Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!