Grove scones - grunnoppskrift
Nybakte scones er perfekt til frokost. Disse er grove og smaker ekstra godt med Norvegia ost på.
20-40 min
Enkel
Tips!
Luftige scones forutsetter at du jobber med deigen så lite som mulig. De er også aller best helt ferske. Topp dem med alt fra ost og skinke til syltetøy og rømme.
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 °C. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
- 2Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
- 3Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder.
- 4Tips: Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.
- 5Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir.
- 6Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne. Server med Norvegia ost.
- 1