Raske middager med egg

Bilde av oppskrift på spansk omelett
Det finnes mange flere muligheter enn stekt egg for deg som vil bruke egg til middag.

Det er ikke uten grunn at egget kan kalles en unik matvare. Det er lett tilgjengelig, spises over hele verden, og oppbevares i sin naturlige emballasje, nemlig i eggeskallet. Egget blir gjerne kalt "naturens egen vitaminpille", fordi det inneholder en lang rekke med nyttige næringstoffer som kroppen trenger. Dessuten har det suverene egenskaper som vi drar nytte av i matlagingen.

Det suverene egget
Et egg inneholder mellom 55 og 90 kilokalorier (varierer etter størrelsen på egget), og gir deg større eller mindre doser av alle næringsstoffene kroppen trenger for vekst og vedlikehold, bortsett fra vitamin C. Egg er naturlig rikt på protein, vitamin D, E, B2 , B12 , folsyre og selen. Egg er i tillegg en naturlig kilde til vitamin A og jern.

Faktisk spiser nordmenn gjennomsnittlig et halvt egg per dag, og eggforbruket har økt her til lands de siste årene.

Er du ute etter en rask middag kan egget være en god samarbeidspartner. Finn inspirasjon i våre oppskrifter og sett egg på middagsbordet. 

Relatert innhold