Kjøpmannsparet som ble skuespillerparet

Joker Bogen har vakt oppsikt med sine egenproduserte reklamefilmer. I hovedrollene briljerer kjøpmannsparet Torlaug Bartnes Ulrichsen og Morten Ulrichsen.

Joker Bogen ligger i Bindal, helt på grensa mellom Nordland og Trøndelag. Altså et godt stykke fra Hollywood. Men det er altså mye på grunn av film butikken og kjøpmannsparet har blitt kjent langt utenfor butikkens naturlige nedslagsfelt. 

Godt råd fra en nabo
Det var en god kunde – eller en nabo, Terje Årseth, som kom opp med forslaget om at butikken kunne ha glede av en egen Facebook-side – og at denne nødvendigvis måtte ha noe innhold.

Siden nevnte Terje også er i besittelse av kreative egenskaper, gikk han i gang med å utvikle noen filmideer – noe han også har bidratt med i fortsettelsen.

Men det var aldri noen tvil om hvem som skulle spille i filmene. Det stod skrevet i stjernene at det måtte være Torlaug og Morten.

– Ja, dette var starten på skuespillerkarrieren vår, og siden har vi aldri sett oss tilbake, smiler Torlaug og Morten.

1400x1000px_bogen_03.jpg

Filmene fra butikkhyllene hylles
Siden den spede begynnelsen har det blitt produsert et utall filmsnutter spilt inn blant butikkhyllene hos Joker Bogen. Samtlige filmer får en enorm respons i sosiale medier og reaksjoner som:

 «Er en fryd å se hva dere får til»

«Dere er jo bare helt herlige»

«Ler så tåran sprett av det som bli lagt ut»

«Det er så ekte og fylt av god, litt lun og litt crazy humor det dere driver med»

«Så flott å arti, æ flir mæ skakk når æ ser di her snuttan»

«Dåkker er hel ved og ekte i det dere gjør»

«Dåkker e kjempeflink med alle dåkkers artige påfunn» 

– Vi synes det er utrolig morsomt at vi får så god respons på våre små reklamevideosnutter. Morsomt er det også når det blir lagt merke til utover nærmiljøet, sier kjøpmannsparet.

Latterlig gode tilbud
Filmene tar oftest utgangspunkt i de ulike gode tilbudene som Joker har gjennom uken som «Ukens Joker», «Helgekupp» og «Ukens beste frukt & grønt-tilbud». Filmene er både lette å le av og lette å dele videre i sosiale medier. Slik når de gode tilbudene ut til mange.

– Selv om vi først og fremst gjør dette fordi vi selv synes det er morsomt – og fordi vi ønsker å være en god nabo gjennom å spre godt humør i nabolaget, så merker vi jo også at filmene bidrar til at flere får med seg tilbudene våre og kommer innom, sier Morten

– Og det er jo ingen dum ting det heller, for vi driver jo tross alt en butikk, smiler Torlaug.

To meloner, hundretalls reaksjoner
Vi var så heldige å få være til stede under en filminnspilling. Denne gangen var det et ekstra godt tilbud på vannmeloner som skulle promoteres. I filmen blir Morten tatt på fersken av Torlaug idet han bærer melonene fra lageret til kjøleskapet på en noe spesiell måte. Nærmere bestemt innenfor jakka i brysthøyde.

– Det trenger ikke å være så veldig avansert for at det skal bli morsomt, forklarer Morten med et smil.

Og han har tydeligvis rett. For kort tid etter at filmen er postet på butikkens Facebook-side vitner hundretalls reaksjoner om at nok en innertier er fanget på film.

1400x1000px_bogen_02.jpg

Ingen Oscar-statuett, men en kremmerpris
Det har hittil ikke blitt noen Oscar-pris for skuespillerparet Torlaug og Morten, men kjøpmansparet Torlaug og Morten har mottatt andre utmerkelser. For eksempel en kremmerpris på grunn av en formidabel resultatvekst.

Juryen bak prisen «Årets kremmer» 2021 i Namdalen gir også filmene noe av æren for de gode økonomiske resultatene og prisen. Juryen uttaler blant annet:

«Joker Bogen har et tilbud utover det vanlige, og har en humoristisk måte å markedsføre seg på – som kan være til inspirasjon for andre aktører i området».

– Vi er glade for ros, pris og gode resultater, men vi må nesten få lov til å gi litt ros tilbake til de fantastiske kundene våre som alltid støtter opp om butikken. Det er kundene sin fortjeneste at butikken går bra og at vi får lov til å drive på som vi gjør både bak kassa og foran kamera, avslutter kjøpmanns- og skuespillerparet med to smil.