Unn deg noe grisegodt på den internasjonale bacondagen

Oppskrift på bacon på avokadotoast
Oppskrift på bacon på avokadotoast
4. september rydder vi kalenderen for å gjøre plass til å markere den internasjonale bacondagen.

En av de største grunnene til at bacon er så elsket, er den umiskjennelige kombinasjonen av smaker. Bacon er rikt på umami, den "femte smaken" som gir en tilfredsstillende dybde til enhver rett. Den balanserte blandingen av fett og salt skaper en fyldig smaksopplevelse. I tillegg har den sprø teksturen en viktig rolle; kombinasjonen av sprøtt og mykt kjøtt gir et tilfredsstillende tygg.

Litt kjøtt på historien om bacon
Opprinnelig ble bacon laget som en måte å konservere kjøtt på. Saltet og røkt bacon kunne vare lenge uten kjøling, noe som gjorde det til en verdifull matkilde i tidligere tider. Det finnes mange varianter av bacon, men den vanligste typen vi kjenner i dag lages av sideflesk fra svin, som deretter saltes og røykes. Bacon ble spesielt populært i USA på 1900-tallet, der det gikk fra å være hverdagsmat til å bli en favoritt i enhver burgerrestaurant med respekt for seg selv – og for kundene sine.

Svinaktig gode måter å feire på
På den internasjonale bacondagen gjelder det å omfavne alt som har med bacon å gjøre. Her er noen kreative måter å feire denne unike matdagen på:

  1. Bacon-frokostfest: Inviter familie til en frokost med bacon i fokus. Server klassikere som egg og bacon, bacon-pannekaker eller kanskje en bacon-og-ost-omelett.
  2. Prøv vegetarbacon: For de som ønsker å unngå kjøtt, finnes det nå mange smakfulle alternativer laget av planter. Dette er en flott mulighet til å inkludere alle i feiringen, uansett kostholdspreferanser.
  3. Skriv «bacon» i søkefeltet på joker.no og la deg inspirere av de grisemange fristende oppskriftene du finner der som for eksempel carbonara med bacon, stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon – og ikke minst klassikeren pannekaker med bacon.


Og skulle du mangle bacon til den internasjonale bacondagen, så har du forhåpentligvis griseflaks ved å befinne deg i nærheten av en Joker-butikk ;-)

Vi ønsker deg en grisegod bacondag!

Relatert innhold

Carbonara med bacon

Vil du lage en rask og god middag? En enkel carbonara lager du på kort tid! Server med ekstra parmesan og dryss gjerne over litt hakket persille.

Stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon

Lag en enkel asiatisk-inspirert rett med svinekoteletter i hovedrollen! Denne passer like godt til lunsj som til middag.

Brokkolisalat med bacon

En kremet brokkolisalat med sprø baconterninger og søt og syrlig dressing er klassisk middagstilbehør, eller som en liten rett i seg selv sammen med godt brød til. Her serveres den med pinjekjerner for ekstra crunch!

Bacon på avokadotoast

Har du prøvd bacon i airfryer? Da får du et supersprøtt og godt resultat! Server det på en herlig toast med avokado og tomat.

Burger med cheddar og bacon

En skikkelig saftig og smakfull hamburger er utrolig godt og kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med forskjellig topping og tilbehør, og finn din favoritt!

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden av og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.

Burger med cheddar, bacon og guacamole

Tryll frem en skikkelig saftig og smakfull burger toppet med deilig cheddar og sprøstekt bacon. Fylt med hjemmelaget guacamole blir denne burgeren lett til sommerens favoritt.

Bakt potet med torsk og bacon

Stor honnør til 9. klasse på Evenes skole for å trekke frem en deilig klassiker, den bakte poteten. Det velsmakende og kreative forslaget deres viser at absolutt alt kan puttes i poteten.

Fransk hotdog med bacon og kålsalat

Hotdogs er en enkel middagsfavoritt for store som små! Prøv denne franske varianten av pølse i brød. Her har vi toppet saftige ostepølser med forfriskende kålsalat og en pikant relish.

Kremet pasta med kylling, pesto og bacon

En deilig kyllingrett med smak av pesto og bacon – den blir raskt en favoritt i familien!