En av de største grunnene til at bacon er så elsket, er den umiskjennelige kombinasjonen av smaker. Bacon er rikt på umami, den "femte smaken" som gir en tilfredsstillende dybde til enhver rett. Den balanserte blandingen av fett og salt skaper en fyldig smaksopplevelse. I tillegg har den sprø teksturen en viktig rolle; kombinasjonen av sprøtt og mykt kjøtt gir et tilfredsstillende tygg.
Litt kjøtt på historien om bacon
Opprinnelig ble bacon laget som en måte å konservere kjøtt på. Saltet og røkt bacon kunne vare lenge uten kjøling, noe som gjorde det til en verdifull matkilde i tidligere tider. Det finnes mange varianter av bacon, men den vanligste typen vi kjenner i dag lages av sideflesk fra svin, som deretter saltes og røykes. Bacon ble spesielt populært i USA på 1900-tallet, der det gikk fra å være hverdagsmat til å bli en favoritt i enhver burgerrestaurant med respekt for seg selv – og for kundene sine.
Svinaktig gode måter å feire på
På den internasjonale bacondagen gjelder det å omfavne alt som har med bacon å gjøre. Her er noen kreative måter å feire denne unike matdagen på:
Og skulle du mangle bacon til den internasjonale bacondagen, så har du forhåpentligvis griseflaks ved å befinne deg i nærheten av en Joker-butikk ;-)
Vi ønsker deg en grisegod bacondag!