Druer - en av naturens søteste frukter

joker.no
Druer er en deilig og allsidig frukt som er elsket av mange for sin søte smak og saftige tekstur.

I tillegg til å være en populær snack alene, brukes druer også i alt fra desserter og salater til vinproduksjon. I Norge kan man få tak i et bredt utvalg av druetyper.

Druer er ikke bare deilige, men de er også ernæringsmessig rike og har flere helsefordeler. Her er noen av de viktigste helsefordelene og næringsstoffene som finnes i druer:

Antioksidanter: Druer er rike på antioksidanter som resveratrol, quercetin og flavonoider. Disse forbindelsene bidrar til å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler, og de kan redusere risikoen for kroniske sykdommer som hjertesykdommer, kreft og betennelser.

Fiber: Druer inneholder både løselig og uløselig fiber, som bidrar til sunn fordøyelse og kan redusere risikoen for forstoppelse, tarmkreft og andre fordøyelsesproblemer.

Vitaminer og mineraler: Druer er en kilde til flere viktige næringsstoffer, inkludert vitamin C, vitamin K, vitamin B6, kalium og mangan. Disse næringsstoffene støtter en rekke kroppsfunksjoner, inkludert immunsystemet, benhelsen, nervesystemet og muskelfunksjonen.

Betennelsesdempende egenskaper: Takket være deres antioksidantinnhold har druer betennelsesdempende egenskaper som kan bidra til å redusere betennelse i kroppen og redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Hjertehelse: Flere studier har antydet at forbruket av druer og drueprodukter kan være gunstig for hjertehelsen ved å senke blodtrykket, redusere kolesterolnivået og forbedre blodårefunksjonen.

Det er viktig å merke seg at mens druer inneholder naturlig sukker, er de også en lavglykemisk matvare, noe som betyr at de ikke forårsaker store blodsukkersvingninger når de konsumeres i moderate mengder. Å inkludere druer som en del av et balansert kosthold kan bidra til å støtte generell helse og velvære.

Kos deg med druer med god samvittighet, både friske og behandlet.
Men har du diabetes er ikke for mye druer å anbefale.

Her får du noen tips til oppskrifter du kan lage av druer som en viktig ingrediens.

Relatert innhold

Bruschetta med bakte druer og camembert

Stekte bruschetta med balsamicobakte druer og smeltende camembert er et perfekt tilskudd til tapasbordet, til forrett, eller som et alternativ til ostekvelden.

Bakte druer

Baker du druene får du frem sødmen i druene. Dette er perfekt tilbehør til et fristende ostefat!

Frosne druer

Frys druene, og du får deilig snacks som smaker som sorbet! Druene kan også brukes som isbiter i vann og mange ulike drinker.

Druesorbet

Med frosne druer kan du lage en enkel og frisk sorbet på en, to, tre!

Druemarmelade

Marmeladen er nydelig sammen med gode oster, eller prøv den på toast!

Spyd med druer, brie og skinke

Små spyd med druer og ost er perfekt å servere som aperitiff, eller som del av et tapasbord.

Druesalat

En smakfull variant av den klassiske waldorfsalaten med purre og pære.

Eplesalat med druer

En frisk salat som passer både til fisk og lyst kjøtt.

Fruktsalat i vannmelon

Gjør en morsom vri på fruktsalaten og server den i en vannmelon-skål – sommerlig og skikkelig kult!

Fruktsalat med druer

Denne enkle fruktsalaten med druer, kiwi og valnøtter smaker nydelig. Server den som en frisk og lett dessert eller som et sunt og godt mellommåltid.