Karbonader i smakfull fløtesaus
I denne spennende retten forenes karbonader i herlig symfoni med fløtesaus og stekte druer.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 190 °C varmluft.
- 2Ha småpotetene i en ildfast form. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Dersom du bruker større poteter, kan du dele dem i to eller fire. Stek potetene i ca. 30 minutter.
- 3Del druene i to. Stek druene og karbonadene sammen med potetene de siste 10 minuttene.
- 4Lag saus: Varm opp Melange på middels varme i en gryte. Ha i mel og rør hele tiden til jevningen har en gyllenbrun farge – pass på at jevningen ikke blir svidd. Skru ned varmen og spe med vannet. Rør i fløte og tilsett resten av ingrediensene til sausen. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 5Finsnitt løken og del sjampinjongen i tynne skiver. Surr løk og sopp i en stekepanne med Melange, og ha det i sausen.
- 6Server karbonadene med småpoteter og saus til, og topp med frisk timian.
- 1