Ostekake med druer

Ostekake er en deilig klassiker til desserten eller kaffebesøket. Her toppet med søte druer og gelelokk.

60+ min
Middels
Ostekake med druer

Slik gjør du

    1. 1
      Bland 1 pk. gelé med halvparten av vannet som pakken tilsier. Sett til side og la den avkjøle seg, men pass på så den ikke stivner.
    2. 2
      Knus kjeksen i en foodprosessor, eller ved å ha dem i en plastpose og kjevle over.
    3. 3
      Smelt smøret i en kjele over middels-svak varme. Bland smøret sammen med den knuste kjeksen.
    4. 4
      Ha bakepapir i bunnen av en springform, ca 20 cm i diameter. Trykk kjeksblandingen godt ned i formen med fingrene. Sett i kjøleskapet.
    5. 5
      Ha rømme, kremost og melis i en bolle og bland godt med en håndmikser.
    6. 6
      Visp kremfløten til myk krem i en separat bolle. Rør kremfløten inn i rømme- og kremost-blandingen.
    7. 7
      Bland inn den avkjølte geléen med en slikkepott.
    8. 8
      Hell ostekremen over kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet i 4-6 timer, til kaken har stivnet.
    9. 9
      Lag den resterende pakken med gelé etter anvisning på pakken. Sett til side og la den avkjøle seg, men pass på så den ikke stivner.
    10. 10
      Del druene i to.
    11. 11
      Hell den avkjølte geléen over den stivnede ostekaken. Pynt med halve druer og sett i kjøleskapet til geléen har satt seg.
    12. 12
      Server!