Koteletter har i mange år vært et populært innslag på grillen. Det er raskt å tilberede og egner seg godt til mye forskjellig tilbehør.
Nakkekoteletter er ofte enklere å lykkes med ettersom de inneholder mer fett i kjøttet, svinekoteletter er magre og krever mer forsiktighet for å unngå å få tørt kjøtt. Skjærer du vekk fettranden på koteletten er det dessuten svært magert kjøtt som er ypperlig til hverdagsmiddagen, men vent med å skjære den bort til den er ferdig stekt da fettet gir god smak og mer saftige koteletter.
Kotelettene bør romtempereres før steking, for da blir overgangen til den varme grillen et mindre sjokk for kjøttet, noe som kan gi et mer saftig resultat.
Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist.
Har du ekstra god tid anbefaler vi deg å langtidssteke kotelettene. Legg kotelettene i en ildfast form sammen med rotgrønnsaker, krydder som f.eks. rosmarin, timian og hele hvitløksfedd. Ha vann i bunnen av formen, og stek på 100-200 grader i 2 til 3 timer, til kjøttet løsner fra beina.
Og for deg som ikke har så god tid, har vi her flere andre gode oppskrifter som tilberedes på kortere tid.