Koteletter med ny vri

Koteletter er ofte en rask og god grillmiddag. Her får du flere gode oppskrifter på saftige koteletter med godt tilbehør.

Koteletter har i mange år vært et populært innslag på grillen. Det er raskt å tilberede og egner seg godt til mye forskjellig tilbehør. 

Nakkekoteletter er ofte enklere å lykkes med ettersom de inneholder mer fett i kjøttet, svinekoteletter er magre og krever  mer forsiktighet for å unngå å få tørt kjøtt. Skjærer du vekk fettranden på koteletten er det dessuten svært magert kjøtt som er ypperlig til hverdagsmiddagen, men vent med å skjære den bort til den er ferdig stekt da fettet gir god smak og mer saftige koteletter.

Kotelettene bør romtempereres før steking, for da blir overgangen til den varme grillen et mindre sjokk for kjøttet, noe som kan gi et mer saftig resultat.

Når man griller og steker svinekjøtt bør det ikke steke for lenge, for da blir det tørt og trist.

Har du ekstra god tid anbefaler vi deg å langtidssteke kotelettene. Legg kotelettene i en ildfast form sammen med rotgrønnsaker, krydder som f.eks. rosmarin, timian og hele hvitløksfedd. Ha vann i bunnen av formen, og stek på 100-200 grader i 2 til 3 timer, til kjøttet løsner fra beina.

Og for deg som ikke har så god tid, har vi her flere andre gode oppskrifter som tilberedes på kortere tid. 

Relatert innhold

Ovnsbakte koteletter med appelsin- og honningsaus

Koteletter bakt i ovn med løk og paprika i en frisk appelsinsaus gir en smak av sommer. Server med potetsalat til, og måltidet er komplett.

Meksikanske koteletter med avokadosalat

Hva med å prøve en ny vri på kotelettene? Med tacokrydder og avokadosalat blir kotelettmiddagen både spennende og full av smak.

Koteletter med ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker hører høsten til og fungerer supert som tilbehør til koteletter. Denne retten egner seg like godt til hverdag som til helg.

Kotelettwok i wrap

Tortillalefser med røkt kjøtt, sprø salat og syrlige smaker, tar smaksløkene med til malaysisk street food.

Koteletter med grønnsaker og ananas

Ta smaksløkene med på en kulinarisk reise til østen. Nakkekoteletter med stekte grønnsaker og ananas kan serveres til både hverdag og helg.

Koteletter med ris og fargerike grønnsaksspyd

Prøv denne litt annerledes kotelettretten servert med fargerike grønnsaksspyd. Variere gjerne med andre grønnsaker du har for hånd.

Svinekoteletter med hjemmelaget rødkål

Hvorfor ikke prøve en liten vri på tilbehøret til kotelettene? Her har vi servert kotelettene med en woket hjemmelaget rødkål.

Svinekoteletter med stekt ris

Med smak av peanøtter og chili får vi en spennende vri på kotelettmiddagen. Servert sammen med stekt ris skal det godt gjøres om ikke dette blir en gjenganger på uksemenyen.

Koteletter med varm salat

Koteletter i ny drakt – server med en varm grønnsaksalat og nudler.

Marinerte svinekoteletter med cherrytomater

Rask hverdagsmat på grillen trenger ikke å være kjedelig. Det finnes mange ferdigmarinerte produkter i butikken.