Barnas favoritter

Lær barna om matglede ved å lage noe godt sammen på kjøkkenet. Barn trenger sunn og næringsrik mat for å ha nok energi i hverdagen, men kan selvsagt også kose seg litt ekstra innimellom. Her har vi samlet noen oppskrifter som vi håper faller i smak hos barna.

Myk & Rund

Myk & Rund er supre å ha med i sekken på tur eller i matpakken. De kan toastes, varmes på grillen som tilbehør til grillmaten, eller som her – fylles til randen med deilig pålegg.

Fiskepinner i rundstykke med Kesam-dressing

Fiskepinner i rundstykke er en kjapp middag, og også perfekt som lunsj eller kveldsmat. Servert sammen med grønnsakstaver og Kesam-dipp får du en næringsrik og sunn rett.

Innbakt wienerpølse med eple- og råkostsalat

Hev nivået på pølsemiddagen ved å pakke pølsene inn i en hjemmelaget deig. Innbakte wienerpølser smaker godt og er en selvskreven favoritt hos barna.

Pot pie med fiskepinner

Pot pie er en amerikansk klassiker som på norsk kan oversettes til «opp-ned-pai». Bunnen er nemlig på toppen over fyllet. Her har vi brukt potetmos som pailokk, i perfekt kombinasjon med fiskepinnene.

Bakte poteter med mais og sprøstekt bacon

Denne retten går aldri av moten, kanskje er det fordi du kan fylle den med hva du vil? Den perfekte bakte poteten skal ha sprøtt skinn og luftig innmat. Vi har fylt vår slager med mais og sprøstekt bacon.

Ost- og skinkehorn

Slike horn er godt både som matpakke, turmat, i barnebursdag eller på en kosekveld. Det fine er at du kan fryse dem og ta dem opp etter behov.

Corn chowder med kylling

Corn chowder er en kremet og fyldig maissuppe fra USA. Suppen har mye smak, og med kylling blir den ekstra mettende og næringsrik.

Middagspannekaker med kalkunkorv og bacon

Middagspannekaker er tradisjonsrik kosemat og et populært valg hos både store og små. Perfekt nistemat til turen kan det også være! Denne oppskriften gir 4 tykke pannekaker.

Kalkunkorvspyd med ostefondue

Grillspyd og fondue er perfekt for et sosialt hyggemåltid med familie eller gode venner. Den varme, flytende ostefonduen smaker herlig sammen med brød og kalkunkorvspyd med fargerike grønnsaker.

Kremet lakse-carbonara

Kremet pasta er likt av store som små. Kanskje kan denne varianten av carbonara med laks bli en ny favoritt på middagsbordet? Sunt, godt og enkelt!

Toast med peanøttsmør, banan og bringebærsyltetøy

Prøv en søt variant av toasten som er like god til lunsj som til aftens.

Toast med skinke og paprika

En klassisk toast med ost og skinke er noe alle kan like. Ta med skivene ut på tur og varm de over bålet – du kommer ikke til å angre!

Pita med sprøbakt torsk

Gjør fiskemiddagen mer spennende med enkle grep! Sprø torsk i pita er lett å lage og smaker godt. Dette blir garantert suksess hos både barn og voksne.

Pasta med avokadokrem

En kjempegod kremet avokadopasta med spinat og chorizo. Vil du prøve noe annet enn en vanlig pasta med pesto, er dette et spennende alternativ.

Kapteinens fylte med ertesalat og potetkake

Dette er et herlig hverdagsmåltid! Server fisken med potetkaker til, de smaker nydelig og er en ypperlig måte å få brukt opp kokte poteter fra gårsdagens middag på.

Fiskekaker med avokadokrem og reker

Gi fiskekakene et løft med fyldig avokadokrem og reker. En frisk og herlig rett perfekt på late sensommerdager.

Fyldig tomatsuppe med et hint av kokos

Deilig, fyldig suppe med et hint av kokos.

Pizzasnurrer

En artig variant av pizza som kan brukes både til bursdagsselskaper og anledninger hvor fingermat er det mest lettvinte.

Grove pannekaker

Pannekaker med helt eller delvis grovt mel er mer mettende, og tilfører kroppen mer nyttig fiber. Server pannekakene på samme måte som fine middagspannekaker.

Frokostsmoothie med jordbær og blåbær

En frisk og god smoothie som virkelig gir en kick-start på dagen.

Frisk sommersmoothie

Særdeles frisk og deilig konsistens. Forfriskende og mettende som frokost eller mellommåltid.

Sunn blåbærsmoothie

Blåbær er kjempegodt og proppfull av antioksidanter. Denne forfriskende smoothien inneholder også mange andre næringsrike godsaker.

Helt koko smoothiebowl

Gå helt bananas med denne smoothiebowlen som er stappfull av deilig frukt og bær. Smoothien kan serveres både til frokost og lunsj, eller som en sunn dessert.

Fluffy yoghurtpannekaker

Server luftige, mettende og sunne pannekaker. Topp med vaniljeyoghurt og friske bær, og du har en himmelsk frokst eller mellommåltid.

Havregrøt med spennende tilbehør

Grøt spises ikke lenger kun på tradisjonelt vis. Vi spiser grøt med spennende toppinger og tilbehør, og grøttapas er blitt et begrep.

Snickersgrøt

Er du glad i nøtter, sjokolade og karamell? Da må du prøve Snickersgrøt, en skikkelig rask og digg dessert når du har lyst på noe ekstra godt.

Grøtboller

Har du noen gang laget søt hvetebakst med grøt? Ikke? Det er vel verdt et forsøk, for det er nemlig utrolig saftig, som disse bollene med Byggrynsgrøt, toppet med syrlig sitronglasur og granola.

Vaffelsandwich

Server vafler på en gøyal måte! Sprø vaffel og myk is er nydelig sammen.

Fruktsalat med lake

Fruktsalat er enkelt å lage, og kan varieres med andre frukter som for eksempel pære, mango og banan.

Barnas sunne yoghurtis

Superlett yoghurtis. Ypperlig å lagre i fryseboksen.

Langpanne sjokoladebarnekake

Denne langpannekaken er en sikker vinner! Saftig, god og enkel å lage. Dyng på med godteri som pynt og barna vil bli imponert.

Klassiske skolebrød

Det klassiske søte og smakfulle skolebrødet med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse.

Festlige boller

La hvetebaksten få litt pynt og farge!