Corn chowder med kylling
Corn chowder er en kremet og fyldig maissuppe fra USA. Suppen har mye smak, og med kylling blir den ekstra mettende og næringsrik.
40-60 min
Middels
Slik gjør du
- 1Kok opp vannet i en gryte og rør ut buljongterningene. Senk varmen og ha i strimlet kyllingfilet. La det småkoke i 10 minutter. Legg kyllingen til side og behold væsken.
- 2Hakk baconet i mindre biter. Finhakk hvitløken, og del purreløk og stangselleri i skiver. Skrell potetene og kutt dem i biter.
- 3Smelt smør i en stor gryte. Ha i bacon, hvitløk, purre, selleri og poteter. La det frese på middels varme under omrøring. Tilsett hvetemel, salt og pepper, og rør godt.
- 4Ha vekselvis i fløte, melk og kokevannet fra kyllingen – rør hele tiden. La det småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre.
- 5Skjær maiskornene løs fra kolben. Bland maisen og strimlet kyllingfilet inn i retten og la det bli gjennomvarmt.
- 6Topp chowder med hakket gressløk og server med ferske rundstykker ved siden av.
- 1