God kaffe på tur! (DNT)
Hvis du er glad i å være ute i naturen vet du at morgenkaffe laget utendørs kanskje er den mest velsmakende kaffen som finnes. Det finnes forskjellige typer bryggeutstyr man kan bruke for å lage kaffe utendørs, og utstyret behøver verken veie mye eller ta mye plass. Det enkleste er nok en liten turkjele som varmes opp over et stormkjøkken eller et bål – når det ikke er bålforbud, vel å merke.
20 min
Enkel
Tips!
VÅR ANBEFALTE TURKAFFE ER ALI: ALI kaffe er en blanding av Arabica-bønner fra Mellom- og Sør-Amerika med hovedvekt på Brasil. Arabica-kaffen anses som overlegen i smak og kvalitet, slik at du får en god smaksopplevelse mens du kvikner til, samtidig som ALI-kaffen er UTC-sertifisert og produsert på Norges mest miljøvennlige kaffebrenneri.
Slik gjør du
- 1Fyll passe mengde vann i kjelen, og gi det et oppkok. Når vannet koker, tar du kjelen vekk fra bålet. Tilsett kokekaffe.
- 2Rør rundt slik at all kaffen fuktes. La kaffen stå og trekke. Trekketiden avhenger av hvor kraftig du vil ha kaffen. Men for å få frem den gode smaken er 6 til 8 minutter anbefalt.
- 3Rør forsiktig i overflaten av kaffen. Hensikten er at den kaffegruten som ennå ikke har sunket, skal synke til bunnen av kjelen. La kaffen stå og hvile, etter 1 minutt kan man forsiktig helle kaffen over i kopper. Enklere blir det ikke!
- 1